Villumsen: Fjern PKK fra terrorlisten!

Villumsen: Fjern PKK fra terrorlisten!

Styrker fra PKK har med succes nedkæmpet IS i Irak, men udenrigsministeren nægter at samarbejde med PKK.

PKK var med til at drive IS ud af den kurdiske by Shingal, men udenrigsminister Kristian Jensen vil fortsat ikke samarbejde med PKK.

DR Nyheders mellemøstkorrespondent Puk Damsgård har mødt PKK i Shingal, hvor kommandøren Serhat Efrin fortæller, at man indirekte samarbejder med Vestens koalition.

“Vi samarbejder ikke direkte med koalitionen. Men vi giver efterretninger gennem nogle af vores venner i peshmerga-styrkerne, som giver dem videre til koalitionen,” siger PKK-kommandøren til DR Nyheder.

Selvom PKK-kommandøren fortæller, at de giver oplysninger til koalitionen gennem peshmerga-styrkerne, nægter udenrigsministeren fortsat at samarbejde med PKK. Han siger til DR nyheder: “Hvis vi begynder at samarbejde med dem, så sælger vi ud af vores værdier og principper. Vi skal huske på, at vi bekæmper terror som politisk redskab, og det benytter PKK sig af i andre sammenhænge.”

Fjern PKK fra terrorlisten!

Kristen Jensens udtalelser i forbindelse med, hvorfor han nægter at samarbejde med PKK i kampen mod IS, får skarp kritik af Nikolaj Villumsen for Enhedslisten. Samtidig kræver Nikolaj Villumsen, at udenrigsministeren kræver stop for den tyrkiske støtte til IS.

“Det er på tide, at udenrigsministeren stopper med at ligge under for den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan. PKK kæmper i forreste linje mod IS og deltog i fredsforhandlinger med den tyrkiske regering, indtil disse blev ødelagt af Erdogan. Det er på tide, at PKK fjernes fra terrorlisten,” siger Nikolaj Villumsen til Nûdem og uddyber:

“Vi kan ikke komme IS til livs, hvis vi lader det tyrkiske regime bestemme Danmarks udenrigspolitik. Udenrigsministeren burde tage sig sammen og kræve stop for den tyrkiske støtte til IS, hvor man frit lader ekstremisterne sælge deres olie over den tyrkiske grænse.”

Indland NYHEDER