Angela Davis: Aysel Tuğluk er min søster

Angela Davis: Aysel Tuğluk er min søster

Angela Davis er en politisk aktivist og professor. Hun blev et symbol på Black Power-bevægelsen og de politiske fangers kampe i 1970’erne i USA. I en videobesked, udgivet af “Tusind kvinder for Aysel Tuğluk”, opfordrer den 78-årige til løsladelse af den kurdiske politiker, der har været fængslet i Tyrkiet i mere end fem år. 

Angela Davis siger blandt andet i en videobesked: “Jeg vil gerne udtrykke min støtte til mine søstre i Tyrkiet, som bliver forfulgt for at kæmpe for retfærdighed for kurderne og for at kræve en fredelig løsning på den voldelige konflikt i regionen.

Vi kan ikke acceptere, at tidligere parlamentsmedlemmer som Aysel Tuğluk er dømt til at rådne i fængslet. Hun lider af en irreversibel sygdom, der hurtigt vil tage livet af hende. Ud fra humanitære principper skal hun løslades. Hun er min søster, og jeg vil altid stå ved siden af min søster.”

KVINDER NYHEDER