Appel fra Maxmur-flygtningelejr til FN

Appel fra Maxmur-flygtningelejr til FN

Der bor omtrent 12.000 mennesker i Maxmur-flygtningelejr, som ligger i det sydlige Kurdistan (det nordlige Irak). De fleste af dem er flygtet fra det nordlige Kurdistan (det sydøstlige Tyrkiet). Flygtningelejren, som er officielt støttet af FN, bliver ikke kun angrebet af den tyrkiske stat og IS, men den har også været under embargo i tre år af Sydkurdistans regeringsparti KDP.

Medformand for Maxmurs Folkeråd, Filiz Budak, har talt med nyhedsbureauet Mezopotamya om situationen i Maxmur-flygtningelejr.

Budak fortæller om Tyrkiets angreb på Maxmur-flygtningelejr. “Siden 2017 har Tyrkiet angrebet vores flygtningelejr. Som om angrebene ikke er nok, har der været embargo på vores flygtningelejr i tre år,” siger Budak.

Ingen reaktion fra den irakiske regering

Den irakiske regering har indtil videre ikke taget afstand til Tyrkiets angreb mod Maxmur-flygtningelejr. Den tyrkiske aggression har kostet menneskeliv.

“Den irakiske regering tager ikke afstand til Tyrkiets angreb mod vores flygtningelejr. Hvis den irakiske regering vil vise, at de ikke er involveret i disse angreb, må de lukke deres luftrum til Tyrkiet,” siger Budak.

FN bekymrer sig kun om sit personale

FN har trukket sit personale tilbage fra Maxmur-flygtningelejr efter en række angreb fra Tyrkiet og IS. Ifølge Budak bekymrer FN kun om sit personale.

“I stedet for at tænke på, hvordan man sikrer sikkerheden for de 12.000 mennesker i lejren, har FN trukket sit personale tilbage fra området,” siger Budak.

NYHEDER Udland