Befrielsen af Raqqa betyder befrielse af hele Syrien

Befrielsen af Raqqa betyder befrielse af hele Syrien

YPG/YPJ-kommandanten Newroz Ehmed udtaler, at en befrielse af byen Raqqa betyder en befrielse af hele Syrien og det skyldes selvfølgelig på grund af Raqqas strategiske betydning for alle parterne i regionen. Newroz Ehmed udtrykker endvidere, at de kvindelige kurdiske YPJ-styrker har sat sig for at hævne det ezidiske folk og ikke mindst de bortførte og mishandlede kvinder. Den kurdiske frihedskamp har meget fokus på frigørelse af den kurdiske kvinde fra den patrikalske tankegang.

De kurdiske styrker har valgt at samarbejde med SDF – Den Syriske Frihedsbevægelse – i erobringen af Raqqa, da målet er at repræsentere så mange folk og etniciteter som muligt.

Samarbejdet med SDF har kun styrket kurdernes kamp, da man blandt andet har opnået flere samarbejdspartner i regionen, samt gjort at flere end 5.000 unge på det seneste har knyttet sig til YPG og YPJ.

“Raqqa er IS’ hovedby og derfor ses den som en vigtig erobring for os, da det klart vil styrke vores mål om skabelse af et mere demokratisk Syrien, hvor alle etniske og religiøse mindretal er repræsenteret. Vi viste hele verden i Kobane, at IS godt kunne bekæmpes sålænge, at man troede på det, og vi vil med den samme tilgang befrie Raqqa fra disse tyranner. Samtidig opfordrer vi til, at man etablerer vores demokrati-model, da denne model sørger for, at alle etniciteter bliver repræsenteret og hørt,” udtaler Newroz Ehmed.

Newroz Ehmed tilføjer ligeledes, at stater uden for Syrien med alle midler prøver at forhindre, at kurderne opnår nogle resultater, da man frygter for kurdernes tilstedeværelse i regionen. Newroz Ehmed understreger, at kurderne er en af de nødvendige aktører for Mellemøstens fremtid, da de kæmper for demokrati og kvindefrigørelse.

Indland NYHEDER Udland