Bortførelser af repræsentanter for politiske partier i Van

Bortførelser af repræsentanter for politiske partier i Van

Politiske aktivister i Van bliver tvunget ind i biler og kidnappet af ukendte personer. De bliver tvunget til at samarbejde med staten.

En af dem er Hatice Büşra Kuyun fra HDP. Hun blev bortført og truet i byen Van. Disse personer præsenterede sig selv som politibetjente.

Kidnappinger og trusler

Ökkeş Kava, medlem af HDP, siger, at kidnapninger af politisk aktive mennesker er steget i regionen. Kava siger, at HDP vil rejse dette spørgsmål i det tyrkiske parlament

“Medlemmer af vores parti bliver kidnappet, de bliver stoppet midt på vejen og truet med døden. De gør det åbent,” siger han.

 Sarısaç: Politiske mennesker trues

Murat Sarısaç fra HDP siger, at kidnappelsen af ​​Büşra Kuyun fandt sted midt på dagen. Hvad de bortførte får at vide er: ”Vi vil ikke lade dig bo her”. De prøver at skræmme folk og forsøger at rekruttere dem til agenter.  

TUHAY-DER: Der rekrutteres spioner

Kinyas Başak, som er medformand for Association for Help and Solidarity with the Families of Prisoners (TUHAY-DER), siger, at angrebene hovedsageligt er rettet mod unge: ”Unge mennesker trues midt på gaden. Hjælp os, vi giver dig penge, ellers dræber vi dig eller sætter dig i fængsel.”

Hanife Güzel fra Migrations Research Center i Van beskriver kidnapning og mord som en tradition for den tyrkiske stat. “Mordene på ‘ukendte gerningsmænd’ i 90’erne startede med sådanne bortførelser. I 1990’erne blev folk kidnappet. Vi hører ofte om kidnapninger og trusler i regionen,” siger hun.

NYHEDER