Danske politikere opfordrer til enhed mellem de kurdiske politiske ledere

Danske politikere opfordrer til enhed mellem de kurdiske politiske ledere

Danske politikere skriver et åbent brev til de kurdiske politiske ledere. De opfordrer til, at et muligt intern konflikt blandt kurdiske styrker i det sydlige Kurdistan skal ophøres.

Danske politikere skriver følgende i en pressemeddelelse: 

“Som kurdiske venner, der bor i Danmark, overvåger vi konflikterne, der finder sted på det sydlige Kurdistans territorier. Med dette brev skal der udvikles en dialog mellem de kurdiske partier. Vi kræver, at de kurdiske partier er i solidaritet og ikke er i konflikt med hinanden.

Modsigelserne mellem kurderne svækker vores arbejde for det kurdiske folk i Danmark. Vi kan ikke forklare den danske offentlighed og samfundet, hvorfor kurderne støder sammen. Angreb mod det kurdiske folk fortsætter i stigende grad. Som det vides bruger den tyrkiske præsident Tayyip Erdoğan ethvert middel til at skabe modsigelser mellem kurderne. De ønsker ikke, at kurderne skal være forenede.

Konflikterne mellem kurderne tjener kun det kurdiske folks fjender. Dette vil føre til flere massakrer af kurdere. Vi håber, at de kurdiske ledere tager vores opfordring og efterspørgsel alvorligt og finder løsninger til at forhindre konflikter.”

* Mr. Mogens Lykketoft, den tidligere danske udenrigsminister for Socialdemokratiet og tidligere præsident for FNs generalforsamling

* Mr. Holger K. Nielsen, tidligere socialminister for Socialistisk Folkeparti, Danmark.

* Det danske parlamentets talsmand for udenrigsanliggender Michael Aastrup Jensen.

* Rasmus Nordqvist, medlem af det danske udenrigsudvalg.

* Søren Søndergaard, Enhedslisten. 

NYHEDER