De mest populære politikere i Tyrkiet

De mest populære politikere i Tyrkiet

Ankaras borgmester Mansur Yavaş, fra hovedoppositionspartiet CHP, er ifølge en ny undersøgelse den mest “behagelige” politiker i Tyrkiet. Yavaş blev fulgt af Istanbuls borgmester Ekrem İmamoğlu, igen fra CHP, og lederen af İYİ (’Det gode parti’), Meral Akşener som nr. 3 på listen. Præsident Recep Tayyip Erdoğan blev nummer fire på ”popularitetslisten”.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Metropoll er Tyrkiets mest populære politiker Ankaras borgmester Mansur Yavaş, fra det største oppositionsparti Det Republikanske Folkeparti (CHP). Istanbuls borgmester Ekrem İmamoğlu fra samme parti blev nr. 2, mens lederen  af ”Det gode parti”, Meral Akşener blev nr. 3 på listen.

Omkring 60,4 procent af de adspurgte i undersøgelsen sagde, at de kan lide Borgmesteren i Ankara Mansur Yavaş, mens 24,9 procent sagde, at de ikke kan lide ham. Omkring 10,1 procent sagde, at de ikke kender ham.

Omkring 50,7 procent af de adspurgte sagde, at de kunne lide borgmesteren i Istanbul Ekrem İmamoğlu, mens 37,1 procent sagde, at de ikke kunne lide ham. Omkring 6,2 procent sagde, at de ikke kender ham.

Merel Akşener kom på tredjepladsen på listen, med 38,5 procent af de adspurgte, der sagde, at de kunne lide hende, mens 53.2% ikke kunne lide hende, mens præsident Recep Tayyip Erdoğan blev nummer fire på listen med en popularite på 37,9 procent, mens 55,4% ikke bryder sig om ham.

Lederen af de ekstreme Nationalist Parti (MHP), Devlet Bahçeli, var populær hos 31,0%, og dermed nr. 5, mens hele 62% ikke brøyder sig om ham. CHP-parlamenstmedlem Özgür Özel,

Formanden for det største oppositionsparti CHP Kemal Kılıçdaroğlu, kommer ind på en syvendeplads, idet han er populær hos 28,5%.

Den fængslede tidligere medformand for Folket Demokratiske Parti, HDP, Selahattin Demirtas er også blandt de 14 mest populære politikere i Tyrkiet, og står som nr. 11 med en popularitet på 22,4% af de adspurgte, mens 69, 6% ikke kunne lide ham.

Lederen af Erdogans Friheds- og Retfærdighedsparti, og tidligere udenrigs- og premierminister,, ,Ahmet Davutoglu, der har dannet et nyt oppositionsparti, fremskridtspartiet, er kommet på en 13. plads, med kun 18,4%, der bryder sig om ham, mens 68,3% ikke kan lide ham

De øvrige politikere på listen var İzmirs borgmester Tunç Soyer (25,9%),  Lederen af oppositionsPartiet for Demokrati og Fremskridt (DEVA) Ali Babacan (23,5%), Aydıns borgmester Özlem Çerçioğlu (22,4%), Borgmester i byen Mersin, Vahap Seçer (20,9%), og lederen af ’lykkepartiet’ (et konservativt Islamisk Parti) Temel Karamollaoğlu  (15,7%).

Nye undersøgelser har vist, at opbakningen bag præsident Erdogan er faldet her midt i en dyb økonomisk krise for Tyrkiet. Eksperter har påpeget, at det vil være umuligt for Erdoğan og hans regerende Parti for Retfærdighed og Udvikling (AKP) at opnå deres tidligere tilslutning.

Kilde: Duvar English. 4. january 2022.

NYHEDER Udland