Demokrater forsøger at blive slettet fra den politiske scene

Demokrater forsøger at blive slettet fra den politiske scene

De tyrkiske domstole har uretfærdigt idømt snesevis af kurdiske politikere til lange fængselsstraffe. DEM-Parti medformænd Tuncer Bakırhan og Tülay Hatimoğulları udtalte følgende efter retssagen.

Tuncer Bakırhan:

“I dag er endnu en mørk plet føjet til historien om Tyrkiets lov og retsvæsen. I en periode, hvor bander og mafiaer strejfer frit omkring, og retssager som dem mod Jitem ender med frifindelser – Jitem, som begik tusindvis af uopklarede mord – bliver kurdere, demokrater og politikere straffet.

I dag forsøges HDP, kurdisk politik og demokrater at blive slettet fra den politiske scene. De har gjort stor skade på Tyrkiets demokrati og landets fremtid.”

Tülay Hatimoğulları:

“Beslutningen, der er truffet her i dag, indikerer støtte til ISIS, en organisation, der betragtes som en fjende af folket, kvinderne og menneskeheden, der sigter mod at sprede betydelig katastrofe over hele Mellemøsten. Vi sagde her til morgen, at denne beslutning enten vil være til fordel for folk og demokrati eller til fordel for ISIS og fascisme. I dag viser domstolen igen, at den er på ISIS og fascismens side. Vi anerkender ikke denne beslutning, den er ugyldig og ugyldig.”

MENNESKERETTIGHEDER NYHEDER TEMA: DEM parti og valget