Demirtas: “AKP’s dage er talt”

Demirtas: “AKP’s dage er talt”

Tidligere HDP-medformand Demirtas som stadig er fængslet på udemokratisk vis udtalte i den forgange uge til oppositionsmediet Cumhuriyet om den seneste udvikling i Tyrkiet.

Demirtas udtrykte, at AKP ved næste valg vil få deres største valgnederlag, da AKP er et slidt parti som har opbrugt sin kvote i tyrkisk politik. 

Demirtas: “Vi er politiske fanger, som er en torn i øjet på AKP og de ligesindede udemokratiske kræfter i dette land. Folkevalgte parlamentsmedlemmer, lokale politikere og fredelige aktivister er blevet forhindret i at handle på demokratisk vis af frygt for at miste sin magt. AKP frygter, at deres tid er ovre og det kan de være sikre på sker snart”.

Demirtas understregede endvidere, at oppositionen burde samles og få etableret et fælles demokratisk program som havde til mål at få genskabt og styrket de demokratiske kræfter i Tyrkiet. 

Demirtas blev spurgt om, hvorfor han ikke anmodede om løsladelse til myndighederne og til det svarede Demirtas, at det var Erdogan der besluttede, hvad der skulle ske. I et demokrati er det retsvæsnet der tager sådanne beslutninger, men i et totalitært styre er det eneherskeren, udtrykte Demirtas i sine udtalelser.

Til sidst sagde Demirtas følgende:

“AKP undertrykker oppositionen for at bevare sin egen magt, men det bliver også deres egen undergang. Deres nationalistiske politik er i modstrid med landets Grundlov. Vi som HDP ønsker en mangfoldig og demokratisk Grundlov, som rummer alle etniciteter og mindretal, og denne politik er en torn i øjet på AKP’s anti-demokratiske politik.

Derfor anholdes vi gang på gang for vores demokratiske budskaber, som kun har til hensigt at styrke og demokratisere Tyrkiet, samt indviklet landet i mere demokratisk retning”.

NYHEDER