Demirtas: Seks millioner vælgers stemmer respekteres ikke

Demirtas: Seks millioner vælgers stemmer respekteres ikke

Retssagen mod Selahattin Demirtas, som er medformand for HDP, er startet og de første anklager går på, at Demirtas har udført organisatorisk propaganda blandt andet ved en folkedemonstration i byen Wan tilbage i 2010.

Selahattin Demirtas’ advokat Esra Akgün protesterede over anklagerne mod Selahattin Demirtas og pointerede over for retten, at Selahattin Demirtas var parlamentets tredjestørste partis medformand og derfor var hans politiske immunitet lovmæssigt gældende. Af denne årsag var anholdelsen af Selahattin Demirtas et brud mod landets grundlov. Ingen parlamentsmedlemmer kan tilfangetages og fængsles for sine ytringer. Advokat Esra Akgün sagde ligeledes, at anklagerne mod Selahattin Demirtas allerede startede for syv år siden.

Selahattin Demirtas budskaber om fred og demokrati er af anklagerne kun blevet forvrænget og taget ud af en sammenhæng, udtrykte Selahattin Demirtas selv.

Selahattin Demirtas anerkendte, at han havde deltaget i mange folkesamlinger og demonstrationer, men hans budskab har i bund og grund pointerede, at der skulle udføres demokratiske reformer.

“De udtryk og begreber jeg er blevet beskyldt for at bruge, er brugt i ytringsfrihedens navn og intet andet. Beskyldninger mod mig er på et meget tyndt grundlag og er derfor uretfærdigt og meningsløst. Det at jeg har opildnet folket til handling er også på et tyndt grundlag. Jeg har ikke planlagt indholdet i folkesamlingerne eller demonstrationer, jeg har ingen plakater sat op eller udarbejdet nogle af de råbte slogans, for det har været folkets eget initiativ. Derfor bør denne anklage fra anklageren omgående fjernes for den er udarbejdet på et meningsløst grundlag. Jeg er blevet beskyldt for at repræsentere mit folk og tale deres sag. Jeg opfordrer til, at selve anklagerne skal undersøges og fundet ud af deres oprigtige grundlag for anklagerne mod mig og resten af HDP-folkene,” sagde Selahattin Demirtas.

Selahattin Demirtas udtrykte at så længe, at anklagerne var på et så useriøst plan, som de var nu, så kunne det ikke tages seriøst. Beslutningerne mod anklagerne er en krænkelse af seks millioner vælgers stemmer.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER