Den europæiske sammenslutning af advokater for demokrati og menneskerettigheder fordømmer arrestationer i Diyarbakir

Den europæiske sammenslutning af advokater for demokrati og menneskerettigheder fordømmer arrestationer i Diyarbakir

D. 25. april blev en række advokater, politikere, journalister og kunstnere i den hovedsageligt kurdiske hovedby Diyarbakir – men også i andre tyrkiske byer – arresteret.

Det europæiske forbund for advokater for demokrati og menneskerettigheder (ELDH) har udsendt en erklæring, der fordømmer arrestationerne.  Den opfordrer “de tyrkiske myndigheder til ikke at krænke retten til frie og uafhængige valg ved masseanholdelser.”

Erklæringen understreger også, at “de nuværende anholdelser skal ses i sammenhæng med valget, som vil finde sted om tre uger og er ledsaget af talrige voldelige angreb på repræsentanter for oppositionen.”

De europæiske advokater “fordømmer denne ulovlige operation mod advokater, journalister, kunstnere og politikere. Det viser klart, at operationen har til formål at underminere den kommende valgproces gennem retsvæsenet og sigter mod en valgproces, der ikke er retfærdig og uafhængig. Vi står sammen med alle de tilbageholdte, ikke mindst OHD) Association of Lawyers for Freedom (OHD), som er medlem af ELDH.”

Kilde: Anonymous, 2023: European Association of Lawyers for Democracy and World Human Rights condemns arrests in Amed. ANF, April 28, 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

MENNESKERETTIGHEDER Udland