Der er brug for en ny og human flygtningepolitik frem for Socialdemokratiets planer om at flytte dansk asylsagsbehandling til Afrika

Der er brug for en ny og human flygtningepolitik frem for Socialdemokratiets planer om at flytte dansk asylsagsbehandling til Afrika

Af Ibrahim Benli

I dag har den syriske borgerkrig lagt 10 år bag sig og der er desværre ikke noget, der kendetegner, at denne uendelige og blodige krig får en ende. Ifølge FNs flygtningeorganisation UNCHR har krigen tvunget 13 mio. syrere er på flugt fra deres hjem siden 2011. I dag er der tale om, at 6,7 mio. er internt fordrevne i Syrien, imens 2,5 mio. ud af de 5,5 millioner, der er flygtet til nabolande, er børn. Krigen har indtil videre kostet en halv million mennesker livet, imens eksplosioner og drab på civile fortsat er en hverdag for de borgere, der er tilbage i landet.

Borgerkrigen begyndte for 10 år siden som en fredelig protest i foråret 2011 og har udviklet sig hurtigt til en regulær borgerkrig, da Assad regimet valgte at likvidere fredelige demonstranter på åben gade. Islamisk Stats fremmarch i Syrien og Ruslands opbakning til Assads diktaturregime har uden tvivl forvandlet krigen i Syrien efterfølgende en stedfortræderkrig, hvor mange aktører/lande har forsøgt at udnytte krigen til deres egen fordel. Vestens forsinkede indsats i kampen mod Islamisk Stat og Ruslands ubetingede støtte Assads diktatur, der har bombarderet og udsultet egen folk, er for mig set to grundlæggende faktorer, der har spillet en rolle for denne uendelige borgerkrig. Tyrkiet er uden tvivl et af de lande, der har udnyttet konsekvenserne af den uendelige borgerkrig i Syrien på groveste. Udover de verserende invasioner i de kurdiske områder i Rojava/ Nordsyrien har Erdogan brugt 3,5 millioner syriske flygtninge, der lige nu er i Tyrkiet som et kort i hånden, han har truet EU og Vesten med, hver gang hans regime er blevet kritiseret for manglende overholdelse af menneskerettigheder i landet.

Det kan godt være, at de europæiske lande har en forestilling om, at problemerne forsvinder, når man sørger for at flygtninge bliver holdt væk fra europæiske grænser, men problemerne forsvinder ikke, når man vælger at lukke øjnene for dem. Derfor er der brug for en solidarisk og human flygtningepolitik i hele verden også her i Europa.

Forfatteren er selv ansvarlig for sine holdninger.

DEBAT NYHEDER