Det belgiske parlament anerkender folkedrabet på yazidierne

Det belgiske parlament anerkender folkedrabet på yazidierne

De belgiske parlament anerkender folkedrabet på yazidierne og har bedt regeringen om at “anvende alle indenlandske og internationale juridiske midler, så folkemordets forbrydelse begået af Islamisk Stat i Irak og Syrien ikke forbliver ustraffet.”

Det belgiske parlaments udenrigsudvalg har enstemmigt vedtaget et lovforslag om anerkendelse af yazidi-folkemordet.

Det lovforslag, der blev vedtaget af det belgiske parlament, “fordømmer og anerkender” det folkedrab, der startede i 2014 og blev begået mod yasidierne af Islamisk Stat og Syrien.

Parlamentets udenrigsudvalg bad også regeringen om at “anvende alle indenlandske og internationale juridiske midler, så folkemordets forbrydelse begået af Islamisk Stat i Irak og Syrien ikke forbliver ustraffet.”

Udvalget bad regeringen om at “opmuntre og støtte det belgiske retssystem til at identificere og retsforfølge mulige belgiske gerningsmænd, der har begået forbrydelser mod Yazidi-samfundet”.

RETURNERING OG REKONSTRUKTION

Lovforslaget opfordrer Belgien til at gøre det lettere for Yazidierne at vende tilbage til deres områder og deltage i genopbygningsaktiviteter.

Lovforslaget blev introduceret af det kristne demokratiske humanistiske demokratiske center (cdH). Koen Metsu fra New Flemish Alliance (N-VA), og syv andre partier, der danner koalitionsregeringen, tilsluttede sig lovforslaget.

‘DETTE ANGÅR ALLE MENNESKER’

”Beviserne er der. De er mange og vigtige. Fra sommeren 2014 var der ingen tvivl om, at Den Islamiske Stat (ISIS) planlagde dette folkedrab. Massegrave blev opdaget, tvangsomvendelser blev afsløret (…) Det er en forbrydelse, der vedrører os alle som mennesker,” sagde Georges Dallemagne fra cdH-partiet.

Goerges Dallemagne og Koen Metsu har besøgt det nordlige og østlige Syrien i slutningen af ​​sidste år.

LISTE OVER FORBRYDELSER

Lovforslaget indeholder en liste med følgende overtrædelser, som yazidierne har stået over for: ”pogromer, systematisk mord på mænd, seksuelt slaveri af jomfruelige kvinder solgt til kommandører og soldater, gidsler, som senere blev returneret til deres familier i bytte for store løsesummer, levende begravelse af kvinder, mænd og børn, bedøvelse børn, tvunget islamisering og hvervning. ”

FOLKEMORDET FORTSÆTTER

Forbrydelserne mod yasidierne er ikke slut. Blandt Tyrkiets forsatte støtte til Islamisk Stat indgår også jævnlige fly- og droneangreb på yasidiernes hovedområder omkring Sinjar-bjerget i nordvest-Irak fra det tyrkiske militærs side. Det seneste angreb var i begyndelsen af juni i år.

Kilde: Anonymous, 2021: Belgian Parliament recognizes Yazidi Genocide. ANF, 1. Juli 2021.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER