Det er meget vigtigt, at børn ikke går glip af deres uddannelse

Det er meget vigtigt, at børn ikke går glip af deres uddannelse

I et interview med ANF talte Kewser Doqo, medformand for Uddannelsesudvalget i Nordsyrien, om uddannelsesprogrammet, der blev lanceret af den autonome administration i Nordsyrien i forbindelse med Corona-pandemi.

Kan du fortælle os om arbejdet i Nordsyriens uddannelsesudvalg?

Uddannelsesudvalget følger og overvåger alle uddannelsesaktiviteter i hele det nordlige og østlige Syrien. Alle regionale udvalg og uddannelsesudvalg er tilknyttet det og udfører deres arbejde på dette grundlag.

Arbejdet i Uddannelsesudvalget inkluderer al uddannelse fra folkeskole til gymnasium. Koordineringen af universiteterne er også knyttet til dette udvalg. 

Vi læser i nyheden om uddannelsesprojektet på tv. Kan du fortælle lidt nærmere om det?

På grund af spredningen af virussen og dets trussel mod verden har vi som uddannelsesudvalg i Nordsyrien besluttet at lukke skolerne i denne region for ikke at bringe børnenes sundhed i fare.

Vi ved, at skolerne var lukket i en måned i begyndelsen af året på grund af invasionen og angreb fra den tyrkiske stat, især skolerne i grænseområderne. 

Det var vigtigt for os at udvikle et projekt, så skoletimerne kunne fortsættes hjemmefra, så børn ikke bliver står uddannelse. Vores projekt udgives under navnet “Dibistana Malê” (Hjemmeskolen) på internettet og på tv-kanalen Rojava TV. På YouTube vil programmet være kontinuerligt tilgængeligt, og på kanalen Rojava TV udsendes det 6 timer om dagen. Vi vil hovedsageligt undervise i naturvidenskaber som fysik, kemi, matematik såvel som kurdisk, arabisk og engelsk og derefter offentliggøre andre områder.

Hvorfor var det vigtigt for Uddannelsesudvalget at udvikle et sådant program?

På grund af den aktuelle situation med Coronavirus-pandemi blev det generelt besluttet at stoppe alt arbejde inklusive skoler. Skoler er steder, hvor mange elever mødes og derfor var der en stor fare for eleverne, så skolerne blev lukket.

Skolerne har været lukket i lang tid. Fra 14. marts indtil i dag går børn ikke i skole. Hvis sundhedssituationen ifølge sundhedsministeriet fortsætter som før, starter arbejdet ikke i øjeblikket igen, så vi kan muligvis ikke åbne skolen snart.

Derfor har vi startet dette projekt, fordi det er meget vigtigt, at børn ikke forlades uden uddannelse, og at de kan følge undervisningen hjemmefra. Selv hvis familierne støtter børnene, har børn stadig brug for lærere, der kan nå dem derhjemme via tv eller internettet.

Hvordan reagerer familierne og børnene på dette program? 

Indtil videre har reaktionerne fra familier og børn været positive. De er glade for, at sådanne ting fremmes. Vores mål er at gøre dette projekt tilgængeligt for enhver husstand og for alle elever.

NYHEDER