Droneangreb på Maxmur –flygtningelejre og Shingal (Sinjar)

Droneangreb på Maxmur –flygtningelejre og Shingal (Sinjar)

Tyrkiske droneangreb har igen ramt Maxmur-flygtningelejren, som ligger i den kurdiske region i Irak. Flere civile er blevet dræbt og flere er meldt såret. Flygtningelejren med cirka 12.000 mennesker, der blev tvunget til at flygte fra det nordlige Kurdistan/Tyrkiet i 90’erne på grund af systematisk undertrykkelse og vold fra den tyrkiske stat, har eksisteret siden 1998.

FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark) fordømmer Tyrkiets angreb mod de kurdiske områder.

“Efter droneangrebet på Maxmur-flygtningelejr har det tyrkiske luftvåben også bombet byen Shingal, der ligger i det sydlige Kurdistan.

Tyrkiet fortsætter sin bosættelsespolitik i Syrien og Irak. Den tyrkiske stat ønsker at overtage Rojava (det nordlige Syrien) og det sydlige Kurdistan (det nordlige Irak).

Vi er skuffet over, at Erdogan får lov til at angribe og dræbe civile kurdere, for øjnene af verdenssamfundet. Erdogans angreb på kurdere, ser ikke ud til at have nogen form for konsekvens for det tyrkiske regime. Dette til trods for, at angreb og drab på civile – som bekendt – strider mod Genève-konventionens regler. Vi er derfor overbeviste om, at Erdogan ikke ville kunne udføre disse ulovlige angreb, hvis Vesten og det internationale samfund, ikke havde givet deres samtykke. Dette efterlader et tragisk indtryk af, at Vesten er medskyldige i Erdogans ulovlige krigshandlinger. 

Vi fordømmer på det kraftigste de tyrkiske luftangreb i de kurdiske områder. Vi appellerer hermed til verdenssamfundet om at gribe ind og stoppe Erdogans systematiske drab på kurdere,” skriver FEY-KURD i en pressemeddelelse.

NYHEDER Udland