Embargoen mod Maxmur-flygtningelejr fortsætter

Embargoen fra det sydlige Kurdistans regerende KDP-parti mod den selvstyrende Maxmur-flygtningelejr har varet i to måneder. I 15 dage har fredsmødre protesteret ved et checkpoint med en sit-in-action mod embargo.

Den 17. juli blev en tyrkisk agent (MIT) myrdet på en restaurant i byen Hewler i det sydlige Kurdistan. Af den grund valgte sikkerhedsstyrkerne for KDP at lukke alle veje ind og ud af Maxmur-lejren.

13.000 mennesker afskåret fra pleje

Flere parlamentariske og diplomatiske initiativer til ophævelsen af embargoen i flygtningelejren har hidtil været forgæves. Udenrigsudvalget i den selvstyrende flygtningelejr har sendt et brev til KDP-leder Massoud Barzani, som lyder: “Som flygtninge fra det nordlige Kurdistan har vi boet i det sydlige Kurdistan i 26 år. Der er omkring 13.000 mennesker i Maxmur. På lejrens vegne retter vi vores anmodning til Massoud Barzani. For at afslutte problemerne skulle han mødes med 15 repræsentanter for flygtningelejren.”

Alle regionale og internationale initiativer til ophævelsen af embargoen har ikke været en succes. Mange kritisk syge patienter kan ikke rejse til Hewler på grund af dette. To gravide kvinder har mistet deres babyer.

Arbejdsløse

Mange mennesker fra Maxmur, der arbejder i Hewler eller andre steder i det sydlige Kurdistan, er blevet fyret på grund af embargoen.

Krise i lægebehandling

Den medicinske behandling i lejren og især adgangen til medicin bliver stadig vanskeligere på grund af embargoen.

Fredsmødre fortsætter deres protest

En gruppe af fredsmødre har været involveret i en sit-in-aktion ved et KDP-kontrolpunkt siden 1. september, og protesterer mod embargoen, der er blevet pålagt lejren. De ønsker at rejse til Hewler for at tale. Mødrene holder sig ikke tilbage og forbliver fast besluttet på at fortsætte deres protest, indtil embargoen er ophævet.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland