En 25-årig kvinde er død efter det tyrkiske politi skød hende under ransagning

En 25-årig kvinde er død efter det tyrkiske politi skød hende under ransagning

Dilek Dogan var 25 år gammel. Hun blev skudt af tyrkiske politi under en razzia i Istanbul den 18. oktober. Efter 8 dage på intensiv mistede hun i går livet.

Dilek Dogan blev myrdet under et razzia, som ifølge det tyrkiske politi skulle være foretaget i forbindelse med efterforskning af bombeattantet i Ankara den 10. oktober, hvor 102 demonstranter blev massakreret, imens over 500 blev såret.

Dilek Dogan blev skudt i brystkassen, da politiet var i gang med at ransage hendes hjem som følge af en sort razzia mod venstreorienterede fra militantbevægelse DHKP-C (Den Revolutionære Front for Folkets Befrielse) i bydelen Armutlu i Istanbul den 18. oktober.

Efter episoden har politiet påstået, at Dilek Dogan blev skudt ved et uheld, idet pistolen affyrede skuddet, da én af de tilstedeværende familiemedlemmer under ransagningen forsøgte at få fat på en af betjentenes våben.

Menneskerettighedsorganisation IHD har efter episoden i en rapport henvist til samtaler med Dilek Dogans store brødre Mehmet og Emrah Dogan. Ifølge IHD’s rapport har storbroderen Mehmet Dogan fortalt, at omkring 15-20 politibetjente fra de tyrkiske specialenheder, TIM var mødt op foran Dilek Dogans hjem og havde fortalt, at de ville ransage huset på grund af at de havde fået en anmeldelse om en ”selvmordsbombe”. Ifølge moderens udsagn havde Dilek Dogan bedt politibetjente om at tage overtræks sko på, da de mange politibetjente kom ind med deres sko i deres hjem. “Efterfølgende hørte jeg et skud og derefter kunne jeg se, at min datter lå på gulvet,” sagde moren til den tyrkiske presse. Storebroderen Mehmet mener en betjent på omkring 50 år og ca. 1,80 cm høj skød hans søster, da han stod og råbte, at “de (Dogan familien, red.) ikke skal lære dem noget om deres politijob.”

Ifølge rapporten fra Menneskerettighedsorganisation IHD fortalte moderen desuden, at en af politibetjente vendte sig mod hende og sagde, at hendes datter blev dræbt af hendes broder.

Anklagemyndigheden i Istanbul har tidligere oplyst, at de har haft par betjente til afhøring og efterforskning i sagen er verserende.

Indland NYHEDER