Enhedslisten og SF fordømmer angrebet på Maxmur-flygtningelejr

Tyrkiske kampfly bombede i går Maxmur-flygtningelejr i den kurdiske region i Irak. Tre civile blev dræbt og flere meldes sårede som følge af angrebet.

Både Enhedslisten og SF fordømmer angrebet på Maxmur-flygtningelejr.

Eva Flyvholm, udenrigsordfører for Enhedslisten, siger følgende:

“Det er dybt bekymrende, at vold og undertrykkelse også vokser i ly af Coronakrisen. Jeg vil bede Udenrigsministeren se på sagen om civile dræbte efter tyrkiske bombninger.”

Serdal Benli, næstformand for SF, siger følgende:

“Det er forkasteligt at en flygtningelejr i ly af corona-pandemien angribes af Tyrkiet. Det er et direkte angreb på civile. Mange af disse mennesker flygtede i forvejen fra Tyrkiet efter deres landsbyer blev nedbrændt af tyrkisk militær. Verdenssamfundet skal fordømme angrebet og få Tyrkiet til at overholde internationale konventioner.”

Ikke det første angreb

Maxmur-lejren, der blev grundlagt i 1998, er et hjemsted for omkring 12.000 mennesker, der blev tvunget til at forlade deres landsbyer i det nordlige Kurdistan/Tyrkiet i 1990’erne på grund af undertrykkelse fra den tyrkiske stat.

Det er ikke første gang Maxmur-lejren er blevet målrettet af den tyrkiske hær. Den tyrkiske luftvåben udførte angreb på lejren den 6. december 2017, den 13. december 2018 og den 19. juli 2019.

NYHEDER