Enhedslisten og SF fordømmer angrebet på Maxmur-flygtningelejr

Tyrkiske kampfly bombede i går Maxmur-flygtningelejr i den kurdiske region i Irak. Tre civile blev dræbt og flere meldes sårede som følge af angrebet.

Både Enhedslisten og SF fordømmer angrebet på Maxmur-flygtningelejr.

Eva Flyvholm, udenrigsordfører for Enhedslisten, siger følgende:

“Det er dybt bekymrende, at vold og undertrykkelse også vokser i ly af Coronakrisen. Jeg vil bede Udenrigsministeren se på sagen om civile dræbte efter tyrkiske bombninger.”

Serdal Benli, næstformand for SF, siger følgende:

“Det er forkasteligt at en flygtningelejr i ly af corona-pandemien angribes af Tyrkiet. Det er et direkte angreb på civile. Mange af disse mennesker flygtede i forvejen fra Tyrkiet efter deres landsbyer blev nedbrændt af tyrkisk militær. Verdenssamfundet skal fordømme angrebet og få Tyrkiet til at overholde internationale konventioner.”

Ikke det første angreb

Maxmur-lejren, der blev grundlagt i 1998, er et hjemsted for omkring 12.000 mennesker, der blev tvunget til at forlade deres landsbyer i det nordlige Kurdistan/Tyrkiet i 1990’erne på grund af undertrykkelse fra den tyrkiske stat.

Det er ikke første gang Maxmur-lejren er blevet målrettet af den tyrkiske hær. Den tyrkiske luftvåben udførte angreb på lejren den 6. december 2017, den 13. december 2018 og den 19. juli 2019.

by NU

Nudem.dk er en gennemslagskraftig dansk-kurdisk nyhedssite. Nudem drives af frivillige kræfter med en fast redaktionsgruppe.