Et nyt sundhedsvæsen er ved at blive etableret i Nord- og Østsyrien

Et nyt sundhedsvæsen er ved at blive etableret i Nord- og Østsyrien

Et nyt sundhedssystem med høje standarder vil snart blive implementeret i Nord- og Østsyrien.

Den tunge embargo, der er pålagt Nord- og Østsyrien siden begyndelsen af ​​konflikten i landet, har fået den grundlæggende infrastruktur på alle områder af livet, især i sundhedssektoren, til at bryde sammen.

Ifølge eksperter har sundhedssystemet i Syrien, herunder i Nord- og Østsyrien, ikke kunnet modernisere og udvikle sig generelt på grund af konflikten i regionen.

Ciwan Mistefa, medformand for Nord- og Østsyriens sundhedsråd, udtaler, at regionerne i Nord- og Østsyrien ikke har et enkelt, sammenhængende sundhedssystem, men at systemet, der styrer arbejdet på hospitaler og sundhedscentre og skal sikre indbyggernes lægebehandling, er blevet beskadiget.

SUNDHEDSVÆSENET I NORD- OG ØSTSYRIEN

Siden etableringen i 2018 har den nord- og østsyriske sundhedsstyrelse forsøgt at implementere nye projekter til opførelse af hospitaler og sundhedscentre i regionen inden for sine begrænsede midler.

I en samtale med ANHA angiver Ciwan Mistefa, at alle de sundhedsydelser, der hidtil er blevet leveret, kun har dækket nødberedskab og behandling, og at det ikke er lykkedes at etablere et strategisk sundhedssystem der kan sikre sundhed over en lang periode. Mistefa oplyser, at der har været mangler på mange områder af sundhedsvæsenet i regionen. Han understreger, at et nyt sundhedssystem er nødvendigt for at kunne imødegå den nuværende situation i regionen.

STORE PROJEKTER ER ENDNU IKKE GJORT FÆRDIGE

Det Nord- og Østsyriske Sundhedsråd offentliggjorde sin plan for 2023 på sit årsmøde den 9. januar 2023. Planen indeholdt store projekter som åbning af blodcentre og klinikker i regionen, opførelse af et hospital og et nyt sundhedssystem.

Mistafa fortæller om sundhedsstyrelsens strategiske 2023-projekter, som har til formål at skabe en større ændring i sundhedssektoren i Nord- og Østsyrien, og han siger: “Hospitalsbyggeri fortsætter i mange regioner, herunder Kobanê Hospitalet. Hospitalsprojektet i Deir ez-Zor er blevet taget i brug. I andre regioner er projektforberedelserne allerede startet.”

Den nord- og østsyriske sundhedsstyrelse åbnede et alment hospital i Kisra-byen Deir ez-Zor den 15. maj. Hospitalet tilbyder sundhedsydelser til cirka 400 tusinde mennesker fra Deir ez-Zor og byens omkringliggende landsbyer.

Mistefa forklarer, hvorfor hospitaler åbnede senere end forventet, og sagde: “En af de største forhindringer, vi står over for, er de begrænsede muligheder. Vi forsøger at overvinde disse forhindringer og gå ind i en ny praktisk proces. Disse problemer er normalt økonomiske. Hvis vi kan gennemføre de projekter, vi har planlagt, kan vi løse disse problemer på kort tid.”

EUROPÆISKE LANDE HAR LOVET STØTTE

Mistefa tilføjer: ”Hvis de aktiviteter, der udføres på sundhedsområdet, skal håndteres inden for snævre økonomiske rammer, vil det utvivlsomt medføre et resultat langt fra nutidige sdtandarder på sundhedsområdet. Vi har besøgt lande som Italien og Spanien for at gøre brug af deres erfaringer, så vi kan tilbyde avancerede sundhedstjenester, gøre mere succesfulde fremskridt og udfylde hullerne på sundhedsområdet i regionen. Vores mål er at igangsætte byggeprocessen så hurtigt som muligt.”

Mistefa påpeger, at de har gjort store fremskridt på det diplomatiske område gennem disse besøg, hvor de havde vigtige møder med sundhedseksperter i disse lande. Han tilføjede, at europæiske sundhedsinstitutioner under deres møder lovede, at de ville støtte Nord- og Østsyrien på sundhedsområdet.

ET SUNDHEDSSYSTEM ETABLERES MEGET SNART

Mistefa bemærkede, at de havde arbejdet på et nyt sundhedssystem i omkring halvandet år, og at de ville implementere dette system overalt indenfor hele Nord- og Østsyrien. Han konkluderede: “Vi har brug for en ny infrastruktur til at levere sundhedstjenester i Nord- og Østsyrien. Vi har arbejdet på det her i halvandet år. Vi er i øjeblikket i gang med at implementere systemet. Men vi venter samtidigt på, at systemet bliver officielt godkendt. Hvis systemet implementeres ordentligt, vil det medføre radikale ændringer på sundhedsområdet i Nord- og Østsyrien. Desuden er alt vores sundhedspersonale organiseret i overensstemmelse med dette system. Dette system vil garantere både offentlighedens og sundhedspersonalets rettigheder.”

Kilde: Anonymous, 2023: A new healthcare system is being established in North and East Syria. ANF, 4. June 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland