AANES sender de første gruppe af indsatte retur fra al-Hol-lejren til deres oprindelsesområde i løbet af indeværende år

AANES sender de første gruppe af indsatte retur fra al-Hol-lejren til deres oprindelsesområde i løbet af indeværende år

Den selvstyrende administration i Nord- og Østsyrien (AANES) sender de første hjem fra al-Hol-lejren i år ifølge beslutningen udstedt af AANES den 10. oktober 2020 for syrere, der ønsker at forlade lejren.

I gennemførelsen af en ​​beslutning udstedt af AANES den 10. oktober 2020, der blev taget efter et møde, det blev holdt med Det Syriske Demokratiske Råd og andre centralt placerede organer i Nord- og Øst-Syrien den 5. oktober 2020, indledte lejradministrationen i dag sin første tilbagesendelse fra al-Hol-lejren. Arbejdet vil blive tilendebragt i løbet af indeværende år.

ANHAs korrespondent i lejren citerede en embedsmand fra udrejsekontoret i al-Hol-lejren, øst for Hasaka-kantonen, der udtalte, at denne gruppe er den første gruppe syrere, der ønsker at forlade lejren. Den omfatter 219 mennesker, der kommer fra 57 familier. De fleste af dem er børn og kvinder fra Manbij.

De interne sikkerhedsstyrker vil ledsage gruppen fra lejren for at beskytte familierne indtil de når deres destination.

Al-Hol-lejren er en af ​​de største lejre i de autonome administrationsregioner i det nordlige Syrien, og den farligste blandt lejrene i verden på grund af tilstedeværelsen af ​​tusinder af ISIS’ familier, som bærer den ekstremistiske mentalitet. Ifølge den seneste statistik indhentet af ANHA agentur i august 2022, bor der 54.390 mennesker i Al-Hol-lejren; De omfatter 27.816 irakere og 18.483 syrere. Derudover tilhører 8.091 mennesker familier af ISIS lejesoldater fra andre lande.

Kilde: Anonymous, 2023: AANES conducts first return batches from al-Hol camp during current year. ANHA, 29. Maj 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland