Offentlig udmedling

Offentlig udmedling

I lyset af den igangværende systematiske målrettede politik, der føres af den tyrkiske besættelsesstat i de nordlige og østlige regioner af Syrien, beklager vi dybt at måtte meddele jer, at tirsdag den 20. juni 2023 blev en bil ejet af Qamishlo Canton Council på forræderisk vis angrebet af tyrkiske besættelsesdroner. Denne feje handling resulterede i det tragiske tab af tre medlemmer, inklusive medpræsident Yusra Darwish og vicepræsident Leman Shweish fra Qamishlo Canton Council, samt deres chauffør, Furat Touma. Medpræsident Kabi Shamoun pådrog sig skader under hændelsen, mens de var på en felttur i den autonome region Administrationsinstitutioner i Qamishlo Cantonen.

Den tyrkiske besættelses målrettede politik er blevet mere og mere tydelig og sigter specifikt på at underminere projektet der er den autonome administration og bringe embedsmænd og arbejdere i dens institutioner i fare. Disse institutioner spiller en afgørende rolle i at betjene de forskellige komponenter i regionen og skabe sikkerhed og stabilitet i Syrien. Det er ikke tilfældigt, at dette angreb fandt sted, da den autonome administration annoncerede sin hensigt om at retsforfølge ledere og medlemmer af terrororganisationen Daesh. Tyrkiet, en sponsor af terrorisme, søger at skjule sin støtte til terrorisme, især med hensyn til at skabe et nærende miljø for Daesh i de besatte områder.

Vi har konsekvent taget en proaktiv tilgang og præsenteret projekter og visioner, der sigter mod at løse den syriske krise. Det er dog blevet tydeligt, at visse regionale og internationale aktører ikke ønsker, at denne krise skal ende. Derfor bekræfter dagens angreb, der falder sammen med påbegyndelsen af retssager mod Daesh-ledere og medlemmer, samt lanceringen af Astana-møderne, som har demonstreret fjendtlighed over for regionerne i det nordøstlige Syrien, hvem der virkelig ønsker en løsning og en ende på krisen, og hvem der søger dens forevigelse.

På vegne af eksekutivrådet for den autonome administration i Al-Jazira-regionen udtrykker vi vores dybeste medfølelse til martyrernes familier og vores folk, og ønsker de sårede en hurtig bedring. Vi er fortsat faste i vores beslutsomhed om at blive ved med at sikre de goder, som vores folk har opnået, på trods af den terrorisme der udbredes af den tyrkiske stat og dens fuldmægtige, såsom Hayat Tahrir Al-Sham og Daesh. Vi opfordrer også de internationale garanter for våbenhvilen i det nordøstlige Syrien til at opfylde deres ansvar og sætte en stopper for terrorismen som bliver udført af den tyrkiske besættelsesstat.

Eksekutivrådet for Al-Jazira-regionen

Den autonome administration i Nord- og Østsyrien

20. juni 2023

KVINDER NYHEDER