Første kurdiske musikblad er udkommet

Første kurdiske musikblad er udkommet

Det første kurdiske musikblad, Ziryab, i farve og belagt papir, er blevet udgivet.

Redaktørerne og indehaverne af bladet er fra Siya Şevê Grup Gökçe: Selim og Serhat Temel, Harun Elkî, Ozan Irmak og Mevlut Oguz.

Redaktionen fortæller, hvad musikbladet har til formål at: “Diskutere problemerne om kurdisk musik og musikere. Bladet produceres med stor indsats og hengivenhed, med et konstruktivt sprog og et bredt perspektiv på alle niveauer. Vi ønsker at åbne et nyt rum for musikere og lyttere.”

Det første nummer af Ziryab indeholder mange interessante artikler. Harun Elkî tegner et panorama på kurdisk musik fra 90’erne til nutidens dage og taler om virkningerne af sociale medier på musik.

Ibrahim Sarisu skriver om historiens første digtere, Orfeus, et af de bedste symboler i musikhistorien. En artikel af Serhat Temel om Hasankeyf Orchestra indgår også i bladet samt Serdar Ozturks portræt om Dengbêj Reso.

Derudover indeholder det første nummer en række interviews med Kerem Gerdenzer og Nizamettin Ariç, Ayfer Duzdaş, Mem Ararat, Adnan Kartal, Cem Şivan Ergul, Siya Şevê og Rewşan Çelîker.

Bladet indeholder ikke kun musikartikler og interviews, men også anmeldelser om nye album, album promoveringer, musiknyheder, bog indledninger og en afspilningsliste.

I bladets første nummer er der to gaver til læsere: en plakat af Kerem Gerdenzerî, som er en veteran af kurdisk rockmusik, og albummet af Siya Şevê, der hedder eni Li Pey Siya Xwe.

KURDISK KULTUR NYHEDER