‘Folk i Shehba vil stå over for en stor katastrofe, hvis embargoen fortsætter’

‘Folk i Shehba vil stå over for en stor katastrofe, hvis embargoen fortsætter’

I en erklæring efter suspenderingen af undervisningen i skoler i Afrin og Shehba Canton på grund af embargoen pålagt af Damaskus-regeringen advarer kommunalbestyrelsen om, at hvis embargoen fortsætter, vil befolkningen stå over for en større katastrofe.

Regeringen i Damaskus, som har indført en kraftig embargo mod Afrin og Shehba kantonen, tillader ikke basale fødevarer, børneforsyninger og brændstof at komme ind i kantonen.

Som følge af udtømningen af den diesel, der er nødvendig til transport og elproduktion, er undervisningen i skolerne blevet suspenderet.

I et interview med ANHA siger Mihemed Şêxo, medformand for bestyrelsen for kommunerne i Afrin og Shehba kantonen: “Kommunernes arbejde er meget vanskeligt. Det er vores pligt at tjene folket. Vi oplever imidlertid store vanskeligheder på grund af embargoen. Dette er ikke den første embargo, som regeringen i Damaskus har indført. Der har været en embargo i 6 år.”

Şêxo erklærede, at Damaskus-regeringen igen var begyndt at indføre et embargo mod kantonen og påpegede, at kommunernes projekter og programmer af den grund blev stoppet. “Senest har vi stoppet vores bygge- og reparationsprojekter på grund af embargoen og mangel på brændstof. Ifølge vores planlægning skulle vi afslutte vores projekter inden vinteren, men embargoen blokerer vores arbejde. I tre dage er elektriciteten blevet reduceret fra 4 timer til 2 timer.”

Ifølge ANHA er elektriciteten til Shehba blevet helt afbrudt.

Şêxo advarer om, at hvis embargoen fortsætter, vil der opstå store katastrofer, især i vintermånederne.

Şêxo opfordrer internationale humanitære organisationer til at stoppe embargoen og sagde: “Hvis embargoen ikke ophæves, vil der opstå alvorlige problemer. Humanitære organisationer bør handle øjeblikkeligt.”

Kilde:

Anonymous, 2023: ‘People in Shehba will face a major disaster if the embargo continues’. ANF. November 26, 2023.Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland