Gülten Kisanak står til hele 230 års fængsel

Gülten Kisanak står til hele 230 års fængsel

Den tilfangetagede med-borgmester for byen Diyarbakir/Amed, Gülten Kisanak, står til hele 230 års fængsel.

Gülten Kisanak er blandt andet blevet 41 gange tiltalt for at have udførtsåkaldt “organisatorisk propaganda”. Både da hun var parlamentsmedlem og nu, hvor hun er med-borgmester. Gülten Kisanak blev for nyligt sammen med sin med-borgmester Firat Anli anholdt og fjernet fra sit demokratisk valgte embede. I stedet har regionens guvernør overtaget deres opgaver.

Gülten Kisanak beskyldes i anklagerne for at have tilknytning til PKK/KCK og DTK (Den Demokratiske Samfunds Kongres – en paraplyorganisation for samtlige organisationer i de kurdiske områder) som befinder sig i Amed, samt at DTK blev oprettet på opfordring fra PKK-lederen Abdullah Öcalan og dermed ses en forbindelse til Gülten Kisanak.

DTK ses fra statens side som en ulovlig organisation, da DTK er en af hovedarkitekterne bag demokrati-projektet om demokratiske konføderalisme og skabelse af selvautonomi i de kurdiske regioner. Man anser DTK som et direkte bindeled til selveste PKK.

Alt hvad Gülten Kisanak havde lavet som parlamentsmedlem er også anset som propaganda. Derfor står hun nu til hele 230 års fængsel. Gülten Kisanak har altid været en torn i øjet på den tyrkiske stat, da hun altid har udtrykt sig om statens undertrykkelse mod minoriteter. Under militærkuppet i 1980’erne sad Gülten Kisanak i flere år i det frygtelige Diyarbakir-fængsel, hvor hun blev udsat for tortur.

Gülten Kisanak har flere gange offentligt talt positivt om YPG’s kamp mod IS, og at man burde støtte denne kamp for demokrati, også disse udtalelser er med i anklagerne.

Kilde: Nudem.dk & Firatnews.com

Indland NYHEDER