HDP: Vi er bekymret for fredsprocessen i Tyrkiet

HDP: Vi er bekymret for fredsprocessen i Tyrkiet

Tre tyrkiske soldater er blevet dræbt i Yüksekova distriktet i den sydøstlige provins Hakkari. Tre kurdiske guerillaer er blevet dræbt ved byen Kars. Folkets Demokratiske Parti (HDP) i Tyrkiet er bekymret for fredsprocessen i Tyrkiet. Det skriver Firatnews. 

Den 23. oktober blev tre kurdiske guerillaer dræbt ved et bagholds angreb af de tyrkiske soldater ved byen Kars i det sydøstlige Tyrkiet. Den 25. oktober blev tre tyrkiske civile soldater skudt i Yüksekova og døde efterfølgende på hospitalet.

HDP er bekymret for situationen i Tyrkiet efter de seneste reaktioner fra folket, som er utilfredse med Tyrkiets Kobanê politik. HDP kræver, at den tyrkiske regering tager skridt for at løse problemerne i Tyrkiet og skriver således i en skriftlig erklæring: ”Vi er bekymret for, at konflikten i Tyrkiet vil optrappe igen. Man bør ikke vente med at tage de nødvendige skridt for at løse problemerne. Alle bør bidrage til løsningen for en varig fredsproces, så man fokuserer på løsninger i stedet for problemer. På den måde sikrer man en varig fred i den nærmeste fremtid.”

PKK: Fredsprocessen hænger i en tynd tråd

Murat Karayilan, medlem af Kurdistans Fællesskabers Union, KCK, har tidligere oplyst til den kurdiske tv-station, Sterk TV, at hvis regeringen i Ankara ikke kommer med flere reformer, så vil det betyde, at fredsprocessen er afsluttet.

Karayilan sagde til den kurdiske tv-station, Sterk TV, at bestræbelser på fredsprocessen foregår ensidigt fra den kurdiske leder Abdullah Öcalan og PKK, og at fredsprocessen i øjeblikket er i dødvandet. Dernæst påpegede Karayilan, at AKP-regeringen fortsat ikke har ændret den tyrkiske forfatning som lovet, hvilket ifølge Karayilan betyder, at Tyrkiet ikke holder sine løfter.

Karayilan oplyste desuden, at det tyrkiske militær bygger nye militærbaser i det tyrkiske Kurdistan, som betyder overtrædelse af våbenhvilen og han tilføjede, at sammenstødene og dødsfald tidligere har fundet sted.

Indland NYHEDER Udland