HDP’s Patnos medborgmestre anholdt på falske anklager

HDP’s Patnos medborgmestre anholdt på falske anklager

Udtalelse fra Feleknas Uca og Hişyar Özsoy. Begge er HDP-talsmænd for udenrigsanliggender.

“Efter at have forladt præsident- og parlamentsvalget nærmer vi os nu lokalvalget og det foregår i ​​marts 2024. Vi ser ingen forskel på præsident Erdogans nye regerings holdning til HDP og deres valgte borgmestre.  

Den 9. juni 2023 blev medborgmestrene i Patnos, Müşerref Geçer og Emrah Kılıç, og flere andre personer, der arbejder for kommunen, tilbageholdt. Efter tre dages tilbageholdelse blev medborgmestrene anholdt anklaget for “svindel”.

Der har været et vedvarende pres mod HDP-kommuner og udnævnelser af tyrkiske repræsentanter til at erstatte valgte kurdiske borgmestre siden 2016.

Anholdelsen af ​​medborgmestre i Patnos demonstrerer, at regeringen, som totalt har disrespekteret og ødelagt det kurdiske folks demokratiske vilje siden 2016, vil fortsætte sin rene ulovlighed i de kommende tider. 

Når vi kommer tættere på lokalvalget, vil vi gerne gøre det internationale samfund opmærksom på situationen for HDP-drevne kommuner og snesevis af valgte kurdiske borgmestre, som stadig holdes bag tremmer. Og vi opfordrer specifikt Europarådet og dets kongres af lokale og regionale myndigheder til at træffe effektive foranstaltninger mod den omfattende ødelæggelse af demokratiske institutioner og lokalt demokrati i Tyrkiet.”

NYHEDER Udland