Henrettelser fortsætter i Iran

Henrettelser fortsætter i Iran

Den iranske kvinde Zeynep Sekaanvand har fået dødsstraf af det iranske regime. Dette har ført til protester på lands- og verdensplan, hvor blandt andet organisationen “Det Socialistisk Kvinde Parlament” officielt har vist sin støtte til Zeynep Sekaanvand.

Sekaanvand har fået dødsstraf, fordi hun efter længere voldelig adfærd fra sin mands side valgte at myrde ham, da hun ikke så en anden udvej for at komme fri fra hendes mands vold.

Sekaanvand er bare en ud af de tusinder i Iran og ikke mindst i hele Mellemøsten, hvor kvinder dagligt oplever vold fra deres ægtefælles side. Problematikken med hustruvold har været åbenlys i årtier, men regimet i Iran ser igennem fingrene med det og prøver derigennem at opretholde den patrikalske samfundsstruktur, hvor manden er den dominerende magtfaktor inden for regimets grænser. Tidligere har der været en masse lignende sag, hvor kvinder i selvforsvar prøver at undgå hustrovolden og derfor enten bevidst eller ubevidst for dræbt deres ægtefælle. Det siges, at en masse andre kvinder som Sekaanvand venter på deres dødsdom efter lignende episoder og sager.

Organisationen “Det Socialistisk Kvinde Parlament”, der støtter Sekaanvand skriver i en pressemeddelelse således:

“Kvinder rundt omkring i hele verden bør vise deres støtte og solidaritet til de dødsdømte iranske kvinder, som dagligt udsættes for hustrovold og tyranneri fra deres ægtefæller. Alle bør tage afstand fra det forældede iranske kvindesyn og vise deres foragt for sådanne tanker. Kvinder i Mellemøsten har brug for vores og jeres støtte og i fællesskab, kan vi undgå undertrykkelse af kvinder over hele verden. Så endnu gang opfordrer vi til at bakke op om denne meget relevante sag.”

Kilde: Firatnews.com & Nudem.dk

Indland NYHEDER