Internationalister mobiliserer #WorldAfrinDay i København: d. 24. marts

Internationalister mobiliserer #WorldAfrinDay i København: d. 24. marts

Under belelejring af Kobane 2014-2015 påtog en bred skare af kredse i solidaritet med Rojava Revolutionen et kæmpe ansvar i at bygge broer mellem Kobane og resten af verden. Det lykkedes i hidtil uset omfang med demonstrationer i mere end 140 byer d. 1. november 2014. Der arrangeres nu demonstrationer overalt i verden d. 24. marts under fanen #WorldAfrinDay. Herhjemme arrangerer Save Afrin Platformen, som består af aktive fra den brede danske venstrefløj samt herboende kurdere, en stor-demo med start fra Vesterbro Torv d. 24. marts kl. 13.00. Om begivenheden kan flg. læses på Facebook:

“Hvad Islamisk Stat ikke lykkedes med i Kobanî, har Erdogan nu tænkt sig at gøre i Êfrin.

Erdogan er ikke bleg for at fortælle formålet med invasionen: at ’give Afrin tilbage til sine rette ejere’ – en eufemisme for etnisk udrensning. Tyrkiet vil tvinge folk til at forlade deres jord og ødelægge deres demokratiske eksperiment. De tyrkisk bombefly og de tyrkisk støttede islamistiske styrker er i disse dage ved at invadere Afrin by, kantonens hovedstad. Hundredvis er dræbt, og netop det scenarie vi frygtede i Kobanî kan nu blive virkelighed pga. en invasion fra NATOs næststørste hær: tanks, F16-fly og helikoptere produceret af bl.a. europæiske lande.

Invasionen er uprovokeret og opfylder definitionen på angrebskrig. Fobien for den kurdiske sag stikker dybt i den tyrkiske stat, men revolutionen i Rojava er mere end en etnisk minoritet, der kæmper for selvstændighed. Den er et levende alternativ for Mellemøsten: en blanding af folkeslag og religioner i stedet for en nationalstat, en demokratisk modernitet i stedet for en kapitalistisk, og begyndelsen på et feministisk opgør med en urgammel, patriarkalsk tradition. I Afrin er to tredjedele af de offentlige embeder besat af kvinder.

Vores tids største eksperiment med demokrati finder sted i Rojava, der selv under de sværeste omstændigheder er lykkedes med at overgå lande som Danmark på mange af de parametre vi måler vores egen fremgang på. Hvis vi virkelig nærer håb om ligestilling, økologi og demokrati, skylder vi os selv at give dem al vores støtte.

Femhundrede års kapitalisme har ført krig mod vores evne til at forestille os verden på nogen anden måde. De kvinder og mænd der revolutionerer Rojava minder os om at ”have mod til at forestille os” igen.

Tag en ven under armen og mød op til demonstration på Vesterbrotorv. Derfra går vi sammen til Rådhuspladen.

Afrin er ikke alene!

#WorldAfrinDay
#DefendAfrin
#Afrin
#NoFlyZoneAfrin
#StopAfrinGenocide

NYHEDER