IS’ hovedbase i Syrien truet af YPG/YPJ

IS’ hovedbase i Syrien truet af YPG/YPJ

De kurdiske styrker YPG/YPJ nærmer sig byen Rakka, som er IS’ hovedbase i Syrien. Ifølge flere kilder har de kurdiske styrker allerede befriet flere landsbyer omkring byen Rakka.

De kurdiske styrker YPG/YPJ forbereder sig til at rykke ind i byen Rakka, som har været kontrolleret af IS siden marts 2013. Den internationale koalition, herunder USA vil støtte offensiven fra luften.

Ifølge den tyske avis Sputnik skulle amerikanske fly have kastet foldere i Rakka, hvor civilbefolkningen bedes om at forlade byen.

Den amerikanske general og chef for de amerikanske styrker i Mellemøsten (CENTCOM) Joesph Votel besøgte i sidste uge de kurdiske embedsmænd i Kobanê-regionen i Rojava.

Det menes, at Votel har diskuteret operationen mod Rakka, den største anti-IS operation og styrkelsen af forbindelserne mellem de demokratiske kræfter i Syrien.

Den samme dag som Votels besøg i Rojava opfordrer IS’ sekretær Abu Muhammad al-Adnani sine tilhængere til at organisere terrorangreb i USA og Europa i løbet af den muslimske hellige måned Ramadanen, som begynder i juni.

Indland NYHEDER Udland