Karayilian bekræfter den tyrkiske stats brug af kemiske våben i deres angreb på Sydkurdistan

Karayilian bekræfter den tyrkiske stats brug af kemiske våben i deres angreb på Sydkurdistan

HPG hovedkvarterets øverstbefalende Mujrat Karayilian bekræfter den tyrkiske stats brug af kemiske våben i deres nuværende angreb på Syd-kurdistan/Nordirak.

I en  tale på Stêrk TV har Karayılan sagt: ”Den tyrkiske hær bruger sofistikeret teknologi og islamistiske lejesoldater i sine angreb i det sydlige Kurdistan. Hvor den ikke kommer nogen vegne, bruger den giftgas. Den bruger det ikke over et bredt felt, men på en meget målrettet måde. For eksempel i et bestemt område, som den derefter holder sig væk fra i et par dage. ”

Karayılan tilføjer: ”Lad mig give et eksempel: På Mamreso-bjerget modstod vores venner den tyrkiske hærs angreb i ti dage uden afbrydelse. Så de kunne ikke komme videre dér. Derfor brugte de giftgas på Mamreso. Der er ingen skudsår på ligene af vores venner, der blev martyrer dér. Den tyrkiske hær konfiskerede deres lig. Så enhver, der ønsker at undersøge dem for spor af giftgas, skal kontakte de tyrkiske myndigheder. Siden de tyrkiske angreb begyndte den 24. april, er 18 af vores venner blevet dræbt. Der savnes for øjeblikket kontakt med yderligere 6. I alt 187 tyrkiske soldater er dræbt og 20 såret. Som et første skridt ønsker den tyrkiske hær at oprette en bufferzone langs grænsen, så den derefter kan besætte hele Kurdistan. ”

 Kilde: Anonymous, 2021: Karayılan confirms use of chemical weapons by Turkish army in current attack on South Kurdistan, ANF, 15/5 21

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER