Kaya: Derfor blev de ti kurdere frifundet

Kaya: Derfor blev de ti kurdere frifundet

Ti dansk-kurdiske mænd blev onsdag eftermiddag frikendt i Danmarkshistorien største sag om “terrorstøtte”.

Københavns Byret har frifundet alle anklagede i sagen om indsamling af op mod 140 millioner kroner til PKK, Kurdistans Arbejderparti. Alle nævninge og dommere stemte for frifindelsen.

Erbil Kaya, som er forsvarsadvokat til en af de tiltalte kurdere oplyser til Nûdem, hvorfor de blev frifundet i PKK-sagen: ”De ti kurdere anerkender, at de har samlet penge ind til ROJ TV. Men de var ikke klar over, at pengene kunne gå til PKK. Derfor er der ikke tale om “terrorstøtte”, for de har ikke haft fortsæt – altså ønske – om at støtte PKK.”

Afviser frifindelsen i forbindelse med Hedegaard-sag

Flere stiller spørgsmålstegn ved om frifindelsen af de ti kurdere har noget at gøre med det anspændte forhold mellem Danmark og Tyrkiet, efter at Tyrkiet har løsladt den 27-årige mand, som er sigtet for drabsforsøg på forfatteren og islam-kritikeren Lars Hedegaard. Kaya afviser frifindelsen af de ti kurdere på baggrund af Hedegaard-sagen. Han siger til Nûdem: ”Københavns Byret havde besluttet sig, før det anspændte forhold mellem Danmark og Tyrkiet startede i forbindelse med Hedegaard-sagen.”

NYHEDER