KCK: Iran bør ændre sin politik over for kurdiske politiske fanger

KCK: Iran bør ændre sin politik over for kurdiske politiske fanger

Ifølge Firatnews har KCK har udsendt en erklæring i forbindelse med de kurdiske politiske fanger, der sultestrejker i Iran.

Sultestrejken er blevet lanceret i protest mod det iranske regimes beslutning om overførsel af kriminelle fanger til de politiske fangers ophold i fængslerne, og at de kurdiske fanger står over for en trussel om henrettelse.

KCK opfordrer det iranske regime til at opgive sin politik over for det kurdiske politiske fanger, der har ført frem til den sultestrejke, som er på den 24. dag.

KCK opfordrer desuden Iran til at opfylde fangernes krav, og at det kurdiske folk bør være aktiv i solidaritet med de kurdiske politiske fanger, som sultestrejker.

Sultestrejke i Slemani til støtte for fangerne

En sultestrejke er startet i Slemani, Sydkurdistan/Nordirak, til støtte for de politiske fanger i fængslerne i Iran.

Snesevis af mennesker slutter den sultestrejke, som er blevet lanceret af Komiteya Rojhilate Kurdistan i Slemani. En talsmand fra Komiteya Rojhilate Kurdistan, Sadiye Wekili, siger, at alle kan være til solidaritet med de kurdiske politiske fanger på mange måder. Wekili siger følgende til Roj News: ”Sundheden for fangerne er kritisk. Alle skal på en eller anden måde være solidariske med disse fanger. Vi er nødt til at forsvare deres rettigheder.”

Indland NYHEDER Udland