Demirtas: IS angriber Kobanê fra Tyrkiet

Demirtas: IS angriber Kobanê fra Tyrkiet

HDP-formand Selahattin Demirtas sagde i tirsdags til HDP’s ugentlige offentlige pressemøde, at IS nu var begyndt at angribe fra Tyrkiet.

Demirtas dokumenterede sine udtalelser med billeder fra den tyrkisk-syriske grænse og opfordrede verdenssamfundet til at handle omgående på grund af Tyrkiets dobbeltmoral. HDP havde sendt dokumentationen til regeringen og bedt om en forklaring på situationen. Demirtas sagde: ”Hvis ikke den tyrkiske stat havde givet IS lov til at være på tyrkisk jord, havde de ikke befundet sig i trygge rammer inden for Tyrkiets grænser. Det undrer os meget, at verden stadig vælger at kigge på denne groteske udviklingen og ikke beder om svar fra de involverede.”

HDP gør en forskel for alle

HDP har med sin politik gjort en markant forskel i tyrkisk politik, da man har valgt at fokusere stort set på alle befolkningsgrupper, deriblandt de homoseksuelle og etniske og religiøse mindretal. “HDP repræsenterer alle befolkningsgrupper i Tyrkiet, der går ind for demokrati og mangfoldighed,” sagde Demirtas.

Demirtas kritiserede regeringen for at forsvare den nuværende udemokratiske spærregrænse på hele 10 procent (red. i Danmark er den kun 2 pct.). En spærregrænse man fik under militærjuntaen i 1980, men som stadig den dag i dag er gældende. AKP-regeringen udtalte, at spærregrænsen ikke var deres projekt og derfor kan Demirtas ikke forstå, hvorfor man ikke ændre den, da den kun begrænser demokratiets udvikling i landet. “Spærregrænsen er en af de mange forhindringer for indførelse af en demokratisk platform i Tyrkiet,” udtrykte Demirtas.

Kilde: Firatnews.com

Indland Udland