KCK: ”Vi er her for Kurdistan”

KCK: ”Vi er her for Kurdistan”

Murat Karayilan udtalte ved en mindeceremoni for en faldet guerilla, at han ærede alle de kurdiske styrker, som var faldet i kampen for frihed og freden. Karayilan pointerede, at kurdernes kamp ikke var forgæves og at man ville kæmpe til man havde opnået sine rettigheder, samt at det skulle ske på demokratisk vis, men man ville forsvare sig til enhver tid, hvis man blev angrebet.

”Guerillaerne har siden september bidraget til kampen mod ISIS i både Rojava og Sydkurdistan og fortsætter gerne med det. For guerillastyrkerne handler det om at forsvare alle Kurdistans fire dele og bidrage med så meget hjælp som muligt. Der går rygter om, at PKK kun er her for at vise sin styrke. Disse teorier holder ikke stik, for vi er her for beskytte Kurdistan og intet andet. Da ISIS angreb Kirkuk og Sengal handlede vi med det samme, for vores folk skulle ikke endnu en gang udsættes for en massakre. At hjælpe sit folk er en æressag, så lad os være loyale over for hinanden og vise omverdenen, at vi står sammen i disse tider,” sagde Murat Karayilan ved mindeceremonien.

Karayilan understregede, at hans styrker i Sydkurdistan kæmpede med liv og sjæl, og dette så det ezidiske folk i Sengal, hvor man sprang til uden nogen form for omtanke. Han fremviste, at der stadig var guerillastyrker i Maxmur, Kirkuk, Celawla, Baqirte og mange andre steder i Sydkurdistan, og de selvfølgelig fortsat ville bidrage i kampen mod ISIS, men hentydede til pressen i området, at man anerkendte deres tilstedeværelse og ikke bare anså dem som nogen, der bare kom for propagandaens skyld.

Der er skabt en fælles styrke

Guerillaer og pesmergaer kæmper siden om side, men der bør være en fælles overordnet, som har hovedansvaret. Således kan man vise omverdenen, at kurderne står fuldstændigt sammen, fortsatte Karayilan. Karayilan nævnede, at man fra deres side havde opfodret til en sådan model, men foreløbig er der ikke kommet noget ud af det. Samtidig ønsker man, at den sydkurdiske presse også fremhæver guerillaernes tilstedeværelse og ikke bare nævner dem som en tilfældigt allierede. ”Vi kæmper alle sammen for Kurdistan og er alle indstillet på at kæmpe til vi har fjernet ISIS fra vores hellige jord,” gentog Karayilan til sidst.

Kilde: Firatnews.com/ANF

NYHEDER Udland