KJAR: ”Den heroiske kamp vil fortsætte”

KJAR: ”Den heroiske kamp vil fortsætte”

Østkurdistans Kvindesamfund KJAR hilste alle frihedskæmpere og specielt dem, som var blevet henrettet af det iranske regime. Tilbage i 2010 henrettede det iranske regime de 5 kurdiske politiske aktivister Şîrîn Elemhulî, Ferzad Kemanger, Ferhad Wekîlî, Elî Heyderiyan og Mehdî Îslamiyan. KJAR udtrykte, at man var stolt af sit folks mandsmod og tro på frihed, samt at denne tro var svær for ens fjender at acceptere.

KJAR: ”Den fascistiske iranske stat har i årtier med undertrykkelse og tortur prøvet at tage modet fra det kurdiske folk, men det har haft en modsat effekt i og med, at kurderne mere end tidligere ønsker deres frihed og rettigheder. Jo mere man undertrykker et folk og tager deres rettigheder, des mere er det folk villige til at kæmpe for sine rettigheder. Troen og ønsket om bedre forhold er med til, at kurderne fortsætter deres modstandskamp. De kurdiske frihedskæmpere Mazlum Dogan, Kemal Pir og Sakine Cansiz har vist hele verden, at kurdernes uretfærdige behandling skal stoppes og med deres ånd vil vi som folk opnå vores rettigheder. Derfor opfodre vi endnu en gang, at vores folk støtter vores martyrer og de frihedskæmpere, der stadig kæmper en heroisk og modig kamp for sit folks frihed.”

Sirin Elemhuli var ligeledes en frontfigur for frihedskampen og specielt for kurdiske kvinder. Blandt andet derfor mindes KJAR årligt hende, da hendes rolle og betydning for kampen har enorm symbolsk værdi. Sirins ønske om skabelse af fred i hele verden har præget mange kurdiske unge i Østkurdistan og har ført til, at de den dag i dag er blevet en del af den kurdiske frihedskamp.

KJAR udtrykte bekymring for, at det iranske regime ikke var mere lydhører over for det kurdiske folks opråb om bedre rettigheder og pointerede, at man skulle tage det mere seriøst for ellers ville man ende som situation i Irak, Syrien og Tyrkiet.

Indland NYHEDER