KNK: “Irans og Tyrkiets angreb mod det sydlige Kurdistan bringer det kurdiske folks gevinster i fare

KNK: “Irans og Tyrkiets angreb mod det sydlige Kurdistan bringer det kurdiske folks gevinster i fare

Der blev afholdt en pressekonference på Kurdistan National Congress (KNK) kontor i Hewlêr (Erbil) med deltagelse fra Peoples’ Equality and Democracy Party (DEM Party) parlamentsmedlemmer og udenlandske gæster fra udlandet for at gøre opmærksom på de farer, kurderne og folkene i Kurdistan står over for. KNK opfordrer til handling for en løsning på det kurdiske spørgsmål. 

Angreb mod det kurdiske folk

KNKs medformand Zeyneb Murad sagde: “Kaosset og spændingerne i regionen bliver dybere dag for dag. Krigen og kaosset i regionen påvirker negativt kurderne og folket i Bakur (nord), Rojava (vest), Rojhilat ( Øst) og Bashur (Syd) Kurdistan.

Zeyneb Murad, der peger på angrebene fra Iran og Tyrkiet, siger: “Irans og Tyrkiets angreb mod det sydlige Kurdistan bringer det kurdiske folks gevinster i fare. Hvis der ikke udvikles en løsning inden for rammerne af det kurdiske folks legitime og retfærdige sag, vil nabolandenes angreb mod det kurdiske folk fortsætte.”

Hvis Abdullah Öcalan bliver befriet, vil angrebene ende

Zeyneb Murad siger, at målet med den tyrkiske stats angreb er at afslutte det kurdiske folk: “Den tyrkiske stat ønsker at ødelægge det sydlige Kurdistans gevinster og starte en borgerkrig.”

Zeynep Murad fortsætter: “Abdullah Öcalans frihed vil være grundlaget for en fredelig løsning på det kurdiske folks legitime sag. Hvis Öcalan bliver løsladt, vil der ikke være nogen undskyldning for den tyrkiske stats operationer og den tyrkiske stats angreb mod det kurdiske folk vil ende. Derfor skal medieorganisationer spille deres rolle for Abdullah Öcalans frihed.”

NYHEDER Udland