Konca: Friheden og kvinderne vil vinde i sidste ende

Konca: Friheden og kvinderne vil vinde i sidste ende

HDP-parlamentarikeren Besime Konca, som for nyligt er blevet løsladt og som nu igen er tiltaget for terrorvirksomhed, udtalte i over mediet ANF, at i sidste ende ville friheden og kvinderne vinde.

Konca pointerede, at HDP-parlamentsgruppen repræsenterede 6 millioner mennesker, og hvis de allesammen blev anholdt ville parlamentsgruppen videregive ansvaret til folket.

I disse tider, hvor HDP-folk bliver anholdt fra tid til anden og deres arbejdsbetingelser bliver forringet, er modstandskampen blevet mere nødvendigt for det kurdiske folk. Jo mere undertrykkelse det kurdiske folk oplever des større bliver deres ønske om frihed og fred. I den anledning er det først og fremmest relevant, at kvinder bliver frigjort og organiseret i samfundet. Organiserede kvinder er kendetegnet på et mere demokratisk samfund og altid en trussel mod anti-demokratiske regimer.

Konca udtalte, at hun anså parlamentet som et fængsel, da de pt. var blevet begrænset i deres demokratiske handlinger.

“Indenrigsministeren (red. Süleyman Suylu) sagde angående vores mange anholdelser, at de havde givet os fire vægge, og det skulle vi være glade for. Vi blev anholdt på udemokratisk vis, uden en demokratisk rettergang og på politiske grundlag og ikke juridiske. Hvis vi ikke kan arbejde under retfærdige betingelser, hvor vi repræsenterer folket, så er det parlament et fængsel,” sagde Konca.

Konca sagde endvidere, at anholdelserne og tilfangetagelserne ikke gavnede noget som helst, da folket kun stod stærkere mod modstanden.

“Når vi blev anholdt og sat for en dommer, mindede vi dem om landets grundlov og den uretfærdige behandling, vi fik af retssystemet,” sagde Konca.

HDP-parlamentarikerne er valgt af folket for at udføre politik på deres vegne, og hvis de er begrænset i dette bør systemet revurderes. Det at anholde parlamentarikerne gentagne gange er et åbenlyst tegn på statens frygt mod HDP’s bagland og ikke mindst et tegn på folkets styrke.

Lovens kerne er landets grundlov og så snart, at denne overtrædes eller udføres anderledes fra situation til situation, så er der tale om en klar krænkelse af demokratiet. Konca afsluttede sin tale i parlamentet med at understrege, at man ikke frygtede alle disse anholdelser, da man altid ville være fortalere for demokratiet og retfærdigheden, og hun understregede gentagne gange, at friheden og kvinderne ville vinde.

Kilde: Firatnews.com

 

Indland NYHEDER