​​​​​​​​​​​Krigssårede opfordrer til en international domstol for at holde ISIS lejesoldater ansvarlige

​​​​​​​​​​​Krigssårede opfordrer til en international domstol for at holde ISIS lejesoldater ansvarlige

De krigssårede i byen Raqqa opfordrede den internationale koalition til at etablere en international domstol, der skal holde ISIS lejesoldater ansvarlige i det nordlige Syrien.

Efter fuldstændig at have befriet regionerne i NE Syrien fra Islamisk Stats lejesoldater, arresterede de syriske demokratiske styrker tusindvis af ISIS lejesoldater og tilbageholdt dem i fængsler, hvilket udgør en stor trussel mod sikkerheden i regionen. For tiden øges opfordringerne fra mange sider til at holde dem ansvarlige.

I denne forbindelse mødtes ANHA-agenturet med krigssårede i Raqqa, hvor Abd al-Rahman al-Hussein, en soldat i ​​de syriske demokratiske styrkers rækker, der blev såret i kampen for at befri Raqqa, bekræftede de mange opfordringer: “ISIS lejesoldater har begået forbrydelser mod vores folk i regionen, og det er nødvendigt at holde dem ansvarlige.”

Han understregede: “Tilstedeværelsen af ​​ISIS lejesoldater i fængsler er som en tidsindstillet bombe. Hvis den eksploderer, vil det påvirke hele regionen.” Al-Hussein tilføjede: “Vi, de krigssårede, kræver retfærdighed fra den internationale koalition, og at internationale organisationer får etableret et internationalt tribunal for at gennemføre en retssag med ISIS lejesoldater i det nordlige Syrien, fordi de begik massakrer og forbrydelser i regionen.

Derimod fremhævede Muhammad al-Darwish, der blev såret i kampen for at befri Raqqa,: “ISIS lejesoldater begik forbrydelser mod kvinder, børn og ældre, og det er nødvendigt at føre restssagerne mod dem så hurtigt som muligt,” og han krævede, at disse lejesoldater og deres familier sendes tilbage til de lande, de kommer fra.

Mohammed al-Barjs, der har været soldat i de syriske demokratiske styrker, og blev såret i Şengal-regionen siger: “ISIS lejesoldater kender ikke til nåde og medlidenhed. De begik massakrer mod befolkningen i regionen og skelnede ikke mellem mand, kvinde, barn og sheik.

Al-Barjs opfordrede den internationale koalition til at udføre sin humanitære og moralske pligt til at holde ISIS lejesoldater ansvarlige og til at etablere en international domstol for dem i regionerne i det nordlige Syrien.

Kilde: Mohammed Khalil, 2023: War-wounded calls for international tribunal to hold ISIS mercenaries accountable. Anha, 8. Juni, 2023.

Oversættelse: Jesper Brandt

NYHEDER Udland