Kritisk spørgsmål til Erdogan under FN’s klimatopmøde: Hvorfor støtter Tyrkiet ISIS?

Kritisk spørgsmål til Erdogan under FN’s klimatopmøde: Hvorfor støtter Tyrkiet ISIS?

En russisk journalist fra Ria Novosti stillede et noget kontroversiel spørgsmål til Tyrkiets præsident Erdogan under klimatopmødet i Paris, der er startet i går.

Den russiske journalist benyttede pressemødet til at stille Erdogan det kritiske spørgsmål omkring Tyrkiets støtte til ISIS.

Erdogan har valgt at tysse journalisten , imens præsidentens særlige rådgiver Mustafa Varank og hans vagter tvang journalisten væk fra stedet.

Se optagelser fra rusisk tv-kanal her

Putin tordner mod Tyrkiet: Vores fly blev ofret til fordel for olietrafikken mellem Tyrkiet og ISIS

Under klimatopmødet i Paris udviste Ruslands præsident Vladimir Putin en stor utilfredshed med Tyrkiets håndtering af flykrisen mellem Rusland og Tyrkiet.

“Vi er sikre og har beviser for Tyrkiet bevidst skød vores fly ned over Syrisk lufterritorium, idet russiske fly stod i vejen i olie handlen mellem Tyrkiet og ISIS. Jeg har personlig ingen planer om at mødes med præsident Erdogan under topmødet i Paris,” sagde Vladimir Putin under pressemødet.

Erdogan har over for tyrkiske journalister afvist Putins påstand og har betagtet Putins udsagn som “en unødvendig og følelsesladet udmelding fra et land, som Tyrkiet har en strategisk alliance med”.  Erdogan har desuden slået fast, at de køber olie og gas fra Rusland.

Indland NYHEDER