Kurderne i Syrien vil have anerkendelse fra FN

Kurderne i Syrien vil have anerkendelse fra FN

Den autonome region i det nordlige Syrien, som også hedder Rojava, vil have anerkendelse fra FN.

De skriver følgende i en pressemeddelelse:

“Syrien har oplevet stor smerte på grund af Baath-partiet. I de sidste ti år er folket blevet nægtet og fordrevet, og landet er blevet forvandlet til en stor krise og kaos af regimet.  Terror og besættelse er blevet øget, Syrien er blevet centrum for 3. Verdenskrig. Folkets ønske om demokrati og forandring forbliver en uopfyldt drøm. De regionale og internationale magter forsøger at påtvinge deres interesser.

Den 19. juli 2012 begyndte revolutionen i Rojava og spredte sig til alle områder i det nordøstlige Syrien. Denne revolution arbejder for en demokratisk forandring i Syrien, forsvar af landets enhed gennem projektet om folks broderskab og opbygning af en demokratisk nation. 

Folks broderskab som et grundlæggende princip

Siden begyndelsen af ​​den syriske krise har Rojava-revolutionen kæmpet for et samlet og demokratisk Syrien. Desværre følger regimet og de kræfter, der kalder sig oppositionen, en anden vej. Selv i dag er de imod at tjene Syrien og dets folk. Sammen med dette forbereder de planer for at forhindre en løsning og stabilitet.

Som den autonome administration i det nordøstlige Syrien dedikerer vi niårsdagen for revolutionen den 19. juli til hele befolkningen. Vi vil fortsætte med at forfølge den frie og demokratiske revolution og martyrernes mål. Vi vil fortsætte med at arbejde for at befri de besatte områder omkring Afrin, Serekaniye og Gire Spi og for at muliggøre tilbagesendelse af de fordrevne.

Vi erklærer hermed, at vi fortsat er forpligtet til FN’s beslutning nr. 2254 om at løse den syriske krise. Vi appellerer til FN om at anerkende det nordlige Syrien.”

NYHEDER Udland