Kurdisk kvindeorganisation opfordrer til solidaritet med kvinder i Afghanistan

Kurdisk kvindeorganisation opfordrer til solidaritet med kvinder i Afghanistan

I forbindelse med mordet på kvinderettighedsaktivisten og tidligere parlamentsmedlem Mursal Nabisada opfordrer ​​Kurdistan Women’s Community (KJK) til mere solidaritet med kvinder i Afghanistan.

Forbrydelser mod menneskeheden bliver begået i Afghanistan

I Afghanistan har vold mod kvinder ført til ekstreme niveauer. Det sker inden for uddannelse, erhvervsliv, jura og politik. Hvis de protesterer mod disse umenneskelige vilkår, bliver de straffet med pisk. 

Kvinder betragtes ikke som mennesker

De kvindehadende grupper som Taliban, IS og Al-Qaeda er skabt af det kapitalistiske system. De forsøger at gøre livet næsten umuligt for befolkningen, især over for kvinderne i regionen. I et land som Afghanistan er kvinder blevet udelukket fra det offentlige rum, siden Taleban blev bragt tilbage til magten af ​​de hegemoniske magter i 2021. 

Mordet på Nebisada er et budskab til kvinder

Taleban-styret hævder, at de ikke ved, hvem der har dræbt Mursal Nabisad. Vi ved godt, hvem gerningsmændene er. Morderne på alle kvinder, der blev myrdet som Mursal Nebisada, er kendte. Det er fascistiske mandsdominerede kræfter. 

Solidaritet med kvinderne i Afghanistan

Som kurdiske kvinder giver vi udtryk for, at vi i dag ligesom i går er sammen med vores søstre i Afghanistan. Vi har altid støttet vores afghanske søstres kamp for frihed. I skal vide, at vi er ved jeres side med sloganet ‘Jin Jiyan Azadî’ (Kvinde – Liv – Frihed).

Kilde: Firatnews.com

KVINDER NYHEDER Udland