Kurdisk Teater i Ishøj: “Araf- Mellem to Lande”

Kurdisk Teater i Ishøj: “Araf- Mellem to Lande”

Foreningen for Kurdiske Studerende og Akademikere i Danmark, FOKUS-A inviterer til kurdisk teater i Ishøj i morgen fredag den 06.11.15 kl. 20:00 i Ishøj Kultur Café. Stykket er på kurdisk og tyrkisk med danske “undertekster”. Efter teaterstykket vil der være musik af Koma Ariyan.

“Araf- Mellem to Lande” skildrer Musa Anter, den kurdiske lærde, som i sin 55 år lange liv levede og åndede for at skabe bro mellem to kulturer. En kamp, som han måtte betale for med sit liv. “Araf” forsøger i Anters egen person at bringe os gennem vanskeligheder ved at befinde sig mellem to kulturer og to sprog. Stykket, som til tider er underholdende og til tider maner til besindighed overfor livets absurditet, er skrevet og spillet af den kyndige Aydin Orak.

Musa Anter, født i 1920 i Nusaybin i Tyrkiet, var en fremtrædende kurdisk forfatter, journalist og systemkritikere. Han blev likvideret den 20. September i 1992 i Amed (Diyarbakir) af det tyrkiske gendarmeriets efterretningstjeneste, såkaldte JITEM.

“Araf” har været vist siden 2008 optrådt ved utallige lejligheder, som siden også høstet priser på den internationale arena.

Se et klip af stykket her:DØRENE ÅBNES: KL. 18.00
MUSIK AF KOMA ARÎYAN: KL. 19.00

FORESTILLINGEN: KL.20:00
LÆNGDE: 75 min.
SPROG: Kurdisk og Tyrkisk med danske “undertekster”.
STED: Ishøj Kultur Café, Ishøj Østergade 28, 2635 Ishøj (Ishøj Bycenter)
BILLETSALG/INFO: www.ishojkulturcafe.dk/
PRIS: 100 DKK

ARRANGØR: FOKUS-A

KURDISK KULTUR NYHEDER