Kurdiske kunstnere kræver enhed

Kurdiske kunstnere kræver enhed

Kurdiske kunstnere reagerer på angreb fra den tyrkiske stat mod det nordøstlige Syrien og understreger behovet for enhed.

Den kurdiske kunstner Bermal Çem siger, at det kurdiske folk gennemgår en kritisk tid og Nord- og Øst-Syrien står over for et folkedrab. 

“Desværre er der ikke nok reaktion i Bakurê Kurdistan i dag. Kurderne må rejse deres stemme mod disse angreb og stå op for at forsvare deres gevinster og værdier. Ånden i Nordkurdistan skal genoplives,” siger han.

Bemærk, at den invaderende tyrkiske stat foretager massakrer hver dag, siger Çem: 

“Vores folk massakreres, børn, kvinder, unge og gamle mænd dør. Alle, der har samvittighed, skal stå op imod denne grusomhed, der udføres af den tyrkiske stat og genvinde Rojava.

Der skal udvikles national modstand for at forsvare det kurdiske folks gevinster og værdier. Hvis Rojava er tabt, mister vi Bakur, Başur og Rojhilat. Alle kurdiske partier og organisationer bør opgive deres politiske interesser og stille op for Rojava. Det er tid til national enhed.”

En national kongres genoprettes 

Kunstneren Azad Bedran siger, at kurderne ikke accepterer krigen mod det nordlige og østlige Syrien. 

“Det kurdiske folk har aldrig ønsket en krig. Krig hjælper ingen. Kurderne kæmper for deres eksistens. Den tyrkiske stat er målrettet mod det kurdiske folks gevinster. En krig mod folket er blevet erklæret og civile slagtes,” siger han.

Bedran kræver, at alle kurdiske partier og organisationer lægger deres politiske konflikter til side og forenes mod disse brutale angreb og understreger, at den kurdiske nationale kongres skal indkaldes, og der skal tages konkrete skridt for at nå den kurdiske enhed. 

“Det kurdiske folk skal stå op imod disse angreb og beskytte Rojava,” siger han.

Stå op imod besættelsen

Naif Munisi, en kurdisk dengbêj, siger, at det kurdiske folk bliver forfulgt, og at deres land, som de har reddet fra undertrykkerne med blod og liv, er i fare for at blive besat igen.

“Enhver kurder burde være imod denne besættelse,” siger hun.

Tid til enhed

Kunstneren Cömert påpeger, at den tyrkiske stat udfører massakrer ikke kun i dag, men gennem historien. 

”Kurderne skulle stå op imod denne besættelse, uanset hvor de bor. Det er tid til enhed,” siger han.

NYHEDER