Kurdistans Røde Halvmåne opfordrer til at støtte NØ Syrien

Kurdistans Røde Halvmåne opfordrer til at støtte NØ Syrien

Kurdistans Røde Halvmåne (Kurdistans Røde Kors) bekræfter, at 80% af infrastrukturen i NØ Syrien i begyndelsen af oktober blev beskadiget gennem de tyrkiske angreb, og opfordrer hele det kurdiske folk til at støtte Nord Øst Syrien.

Gennem en erklæring offentliggjort på sin officielle hjemmeside, har Kurdistans Røde Kors, kaldet Kurdistans Røde Halvmåne, opfordrettil at yde humanitær bistand til NE Syrien.

“Tyrkiet har fortsat sine bombninger af civil infrastruktur i Rojava (NØ Syrien) siden 4. oktober. Regionen er på vej mod en humanitær katastrofe.”

Erklæringen forklarede, at: “Tyrkiet bombede mere end 150 mål og ødelagde det meste af infrastrukturen i regionen inden for få timer, og dets angreb har resulteret i martyrier og kvæstelser af snesevis af civile, samt ødelæggelse af 80 procent af infrastrukturen, herunder vand- og kraftværker, hospitaler, beboelsesejendomme, skoler, oliefelter, fabrikker og siloer.”

Erklæringen indikerer, at hundredtusinder af mennesker forblev uden vand og elektricitet i dagevis, og at bombningen af tyrkiske krigsfly resulterede i sammenbruddet og ødelæggelsen af Corona Hospital i Derik, som er et af de vigtigste hospitaler i regionen. Mange sundhedscentre i regionen kollapsede også, og elektricitet blev afbrudt fra hospitalerne.

Kurdistans Røde Halvmåne yder humanitær og vital bistand til regionen og opfordrede hele det kurdiske folk til at støtte befolkningen i det nordlige Syrien.

Kilde: 

Anonymous, 2023: KRC calls for support NE Syria. ANHA, Hawer News Agency, 12. October 2023

MENNESKERETTIGHEDER NYHEDER