Kvindebevægelsen Kongra Star

Kvindebevægelsen Kongra Star

Rîhan Loqo, medlem af kvindebevægelsen Kongra Star, har svaret på ANF’s spørgsmål i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts.

Hvordan har kvindebevægelsen i det nordlige Syrien/Rojava gjort fremskridt på det politiske, sociale og diplomatiske områder?

Kvindebevægelsen Kongra Star har haft stor indflydelse indenfor diplomati, politik, medie, kultur, uddannelse, videnskab og militæret. Kongra Star repræsenterer alle felter i samfundet.  

Hvor mange kvindeorganisationer findes der i Rojava, som er under Kongra Star?

Yekîtiya Star, den første kvindebevægelse i det nordlige Syrien, blev etableret den 15. januar 2005.

Der er nu talrige kvindebevægelser i i det nordlige Syrien. Vi har også kvindebevægelser i Damaskus, Homs, Aleppo og andre dele af Syrien. Vi udfører en række projekter som er relateret til kampen for frihed, demokrati og lighed. 

Er Kongra Stars mål at appellere til alle kvinder i Syrien, og hvad er jeres forhold til kvindeorganisationer i Mellemøsten, især i Syrien?

Vi forsøger at nå ud til alle kvinder i Syrien. Derudover har vi kontorer i Libanon, i Nordirak/Sydkurdistan og i Europa. Vi mener, at det er vigtigt at åbne kontorer rundt om i verden for at udbrede kvindernes kamp, introducere revolutionen og være revolutionens stemme. 

Kurdiske kvinder støtter Abdullah Öcalans kamp. Hvad er baggrunden for det?

Kvindernes kamp er forstærket og vokset. Det er takket være Abdullah Öcalans ideologi. Vi vil fejre Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts under mottoet “Vi vil beskytte vores revolution, vi vil befri vores territorier”.

KVINDER NYHEDER Udland