Nikolaj Villumsen deltager i valgobservation i Tyrkiet

Enhedslistens menneskerettighedsordfører, Nikolaj Villumsen, deltager mandag til torsdag i Europarådets før-valgobservation forud for det kommende parlaments- og præsidentvalg i Tyrkiet.

Valget blev udskrevet før tid og afholdes, mens landet forsat er i undtagelsestilstand, og en række ledende oppositionspolitikere er i fængsel. Det gælder bl.a. præsidentkandidaten for det venstreorienterede og pro-kurdiske HDP-parti, Selahattin Demirtas.

Nikolaj Villumsen siger følgende:

”Tyrkiet har i de seneste år bevæget sig i en forværret retning, der har mødt stor kritik fra Europarådet. Landet er blevet sat under overvågning for regeringens voldsomme krænkelser af grundlæggende demokratiske rettigheder. Vores opgave er at tage en temperaturmåling på den nuværende situation og give anbefalinger til de tyrkiske myndigheder forud for det afgørende parlaments- og præsidentvalg.

Det kommende valg bliver afgørende. Den nye tyrkiske forfatning, der giver store magtbeføjelser til præsidenten, træder i kraft i den nye præsidentperiode. Spørgsmålet er, om det vil lykkes Erdogan at genvinde magten i første valgrunde, og om han får flertal i parlamentet eller tvinges til at samarbejde med oppositionen. Det bliver vigtigt for både Tyrkiets og Mellemøstens fremtid.”

Kilde: Netadvis.dk

Indland NYHEDER