Nuri Mehmud: Operationen i Hol Camp retter sig mod IS-mentaliteten

Nuri Mehmud: Operationen i Hol Camp retter sig mod IS-mentaliteten

De kurdiske styker har i det nordlige og østlige Syrien gennemført en række operationer mod IS i Hol Camp siden søndag. YPG-talsmand Nuri Mehmud talte med ANF om operationens formål og deres krav til det internationale samfund.

Hvad handler operationen i Hol Camp om?

De fleste af IS-familierne i lejren er fra Baghouz og Hajin. IS-mentaliteten eksisterer fortsat i lejren. Der er hemmelige IS-celler i lejren. En stor del af befolkningen i lejren er børn, der risikerer at blive påvirket af IS. Hvis det ikke kontrolleres, er der en risiko for, at en ny generation af terrorister vokser op her. Operationen er rettet mod terroraktiviteterne i lejren. IS-medlemmer oprettede deres egne domstole, hvilket er yderst farligt for de mennesker, der bor i lejren. Der er en risiko for, at terror spredes ud af lejren. 47 mennesker blev myrdet i lejren siden begyndelsen af ​​året.

Hvilke resultater forventer I? Og i hvilket omfang deltager kurdiske styrker i dem?

Ifølge vores oplysninger er der mange farlige mennesker i lejren. Derfor iværksatte vi denne operation, som støttes af SDF, YPG og YPJ. Vi stræber efter at befri dem fra IS’ indflydelse. 

Hol Camp er ikke kun en lejr for flygtninge, men også en tilbageholdelseslejr for IS-medlemmer. Det er tidligere blevet nævnt, at lejren udgør en stor fare for regionen. Der er dog ikke fundet nogen permanent løsning endnu. Hvem er ansvarlig for dette, og hvad skal der gøres for at finde en løsning?

Hol Camp er ikke et fængsel. En stor del af befolkningen i lejren kommer ikke fra Syrien, men fra udlandet.

Verdenssamfundet tager ikke sit ansvar, al byrde er på os. Mange mennesker i lejren lider af psykisk lidelse og fobier, nogle mener faktisk, at enhver, der er uenig med dem, skal dø. Der kræves en hel del styrke for at afværge denne fare. Det kan ikke overlades alene til den autonome administration, SDF, YPG eller YPJ. Verdenssamfundet skal finde en løsning på dette. Det er ikke sket indtil videre.

Det siges, at operationen også understøttes af den internationale koalition mod IS. Vil operationen føre til en udvikling vedrørende en domstol mod IS-medlemmer?

Kampen mod IS har varet i lang tid. I løbet af denne tid er terrorister fra snesevis af forskellige lande blevet arresteret. De har begået forbrydelser. Byrden overlades simpelthen til administrationen i det nordlige og østlige Syrien. Efter denne operation mod Hol Camp opfordrer vi endnu en gang til, at disse mennesker bringes for retten i overensstemmelse med international lov.

Kilde: Firatnews.com

PORTRÆT