Öcalan havde advaret om den nuværende situation

Öcalan havde advaret om den nuværende situation

Frem til den 5. april 2015 havde de tyrkiske myndigheder en dialog med den kurdiske folkeleder Abdullah Öcalan, og hvor man i over 2 år bl.a. havde diskuteret en permanent fredsproces. Men efter den 5. april 2015 valgte AKP fuldstændig at ændre sine planer. AKP valgte at benægte den igangværende dialog med kurderne og startede på sit krigskoncept, som indtil nu har ført til over 800 drab på bl.a. civile.

Dengang advarede Öcalan om, at det ville få store konsekvenser for Tyrkiet, hvis ikke man tog disse advarsler alvorligt, da det kun ville skade dialogen. Frem til februar 2015 havde man haft de officielle Dolmabahce-forhandlinger med ministre og embedsmænd fra regeringspartiet. Öcalan understregede tilbage i januar 2015, at tiden nu var en anden tid og dialogen med Tyrkiet var nødvendig for begge parter.

Samtidig pointerede Öcalan, at hvis ikke AKP tog tingene seriøst og handlede ærligt ville det få store konsekvenser for deres fremtid i regionen. I værste tilfælde ville AKP’s krigsretorik føre til en periode med krig og ødelæggelse, og sådan en periode ser vi desværre lige nu.

Ved Dolmabahce-forhandlinger den 28. februar udmeldte kurderne og AKP i en fælles officiel erklæring, at Tyrkiets demokratisering og løsningen af den kurdiske konflikt skulle ske gennem dialog og forhandling. Denne fælles erklæring blev efter et par dage undermineret og ikke fundet meningsfuld af premierminister Erdogan.

Öcalan advarede HDP-delegationen, som besøgte ham den 5. april 2015, at det måske var sidste gang de mødtes, for han kunne ikke se seriøsiteten og alvoren hos AKP med en dialog og etablering af en permanent fredsproces.

AKP startede derimod en krig mod de kurdiske byer, hvor man bl.a. belejrede bydele, dræbte civilbefolkningen og anholdt alt og alle som ønskede freden og dialogen genetableret.

Öcalan havde advaret om udviklingen og nu er situationen den, at der dagligt kommer nyheder om drab og sårede.

Kilde: Firatnews.com

Indland NYHEDER Udland