OPTOG: FRIHED TIL ÖCALAN FOR FRED I KURDISTAN

OPTOG: FRIHED TIL ÖCALAN FOR FRED I KURDISTAN

Feykurd indkalder samtlige demokratiske kræfter, alle herboende kurdere og deres venner til at deltage et langt optog fra Herlev til København i forbindelse med årsdagen for den internationale sammensværgelse mod den kurdiske leder Abdullah Öcalan tilbage i 1999.

Feykurd skriver følgende i en pressemeddelelse:
“Öcalan, som er grundlægeren af Kurdistans Arbejderparti (PKK), er fortsat garant for freden og demokratiet i Tyrkiet. Hans rolle som primær forhandler under de nu fejlslagne fredsforhandlinger tilbage i 2013 demonstreret tydeligt, at han anses af kurderne som deres ideologiske front, og at han er i stand til at få begge parter mødes ved  forhandlingsbordet. På trods af denne vigtige rolle har tyrkisk regime udsat Öcalan for en forfærdelig isolation på den tyrkiske fangeø Imrali. Siden 5. april 2015 har han for eksempel ikke haft mulighed for at møde sine advokater siden 27. juli 2011.
 
Öcalans lederskab og analytiske evner gør ham i stand til at påpege retningen, der kan bane vejen for en demokratisk løsning af det kurdiske spørgsmål, der i sidste 40 år kostet mere end 50.000 mennesker livet.
 
Der er derfor brug for international solidaritet mere end nogen sinde, idet tyrkisk regime med Erdogan i spidsen efter det mislykkede kupforsøg 2016 ikke vil tillade Öcalan komme i kontakt med omverdenen. Öcalans lederskab og analytiske evner udgør nemlig en reel trussel mod Erdogans regime, der har stået bag adskillige korrupstionssager, massakrer og krigsforbrydelser i Kurdistan og i Syrien.”

NYHEDER