Paris-mordene: ”De ansvarlige skal findes”

Paris-mordene: ”De ansvarlige skal findes”

Den 9. januar 2013 blev de tre kvindelige kurdiske politiske aktivister myrdet på umenneskeligvis. De tre personer var Sakine Cansiz, Fidan Dogan og Leyla Saylemez. To år efter denne groteske episode er der stadig ikke fundet nogle ansvarlige for mordene.

Derfor opfodrer de kurdiske foreninger i hele Europa alle til at deltage i protest- og mindedemonstrationen i Paris som foregår nu på lørdag den 10. januar. Jo flere der deltager jo stærkere kommer vi til at stå og jo lettere bliver det at finde de ansvarlige, stod der blandt andet i den fælles erklæring.

I erklæringen beder man den franske regering og stat om at tage sin del af ansvaret og hjælpe med at finde de ansvarlige. Endvidere bliver resten af de europæiske lande også bedt om at tage sin del ansvaret og bakke op om kurdernes kamp for demokrati, fred og frihed.

Frankrig skal til at komme med nogle resultater for ellers vil man få et indtryk af, at de også er indblandet i processen. De skyldige skal for en dommer og retsforfølges, for kurderne ønsker kun retfærdighed og en snarest afklaring af den nu toårige sag.

Kurderne står stærkere nu

”Kurderne har gennem de seneste årtier kæmpet en heroisk kamp for sine rettigheder og gang på gang er de blevet ramt af mord, undertrykkelse og massakre. Men kurderne er kun kommet til at stå stærkere med tiden og er efterhånden med tiden blevet en styrke i Mellemøsten. Senest har kampen i Rojava, hvor man kæmper mod fundamentalisterne fra IS vist, at kurderne har mange af de samme idealer som vesten. Kurderne kæmper for demokrati og mangfoldighed, så vesten bør støtte dem mere end de gør nu. Vi som kurdere skal have fundet de ansvarlige for de handlinger der bliver udført mod kurderne,” blev der også formuleret i erklæringen.

Indland NYHEDER